Tips για μαμάδες: Tρόποι να μη μυρίζει η αναπνοή σας αν φάτε σκορδαλιά
Γυναίκα μυρίζει το σκόρδο πριν το μαγειρέψει.
BigstockΤι πρέπει να κάνετε για να μη μυρίζει η αναπνοή σας σκόρδο.
Το σκόρδο έχει πολλά οφέλη για την υγεία κυρίως χάρη στο ενεργό συστατικό του, την αλλισίνη αλλά και τις βιταμίνες Β1, Β2 και Β3, το ασβέστιο, τον σίδηρο, το φώσφορο και το σελήνιο.
Όμως, η έντονη και τόσο χαρακτηριστική μυρωδιά του είναι για πολλούς ο σημαντικότερος λόγος που το έχουν αποκλείσει από τη διατροφή τους ή το καταναλώνουν με μέτρο.
Ενόψει της 25ης Μαρτίου πιθανόν να μπείτε στον πειρασμό να γευτείτε τον μπακαλιάρο με σκορδαλιά.
Δείτε λοιπόν τι μπορείτε να κάνετε για να μετριάσετε την έντονη μυρωδιά στην αναπνοή σας.
Φάτε μήλα
Όλοι ξέρουμε ότι αν κόψετε ένα μήλο και το αφήσετε έξω μετά από λίγο θα μαυρίσει. Αυτόι προκαλείται από ένα ένζυμο που όχι μόνο κάνει το φρούτο λιγότερο ελκυστικό όταν δεν καταναλωθεί άμεσα αλλά λειτουργεί και ως φυσικό αποσμητικό ενάντια στην κακοσμία του στόματος που προκαλούν οι σουλφίδες που περιέχει το σκόρδο.
Πιείτε χυμό λεμονιού
Το κιτρικό οξύ που περιέχει το λεμόνι και κατ’ επέκταση ο χυμός λεμονιού εξουδετερώνει την αλινάση, ένα ένζυμο που παράγεται από το λιώσιμο του σκόρδου και ευθύνεται για την έντονη μυρωδιά.
Πιείτε πράσινο τσάι
Το πράσινο τσάι είναι πλούσιο σε πολυφαινόλες οι οποίες, όπως και με τα ένζυμα στο μήλο, καλύπτουν τις χημικές ενώσεις του σκόρδου.
Δοκιμάστε επίσης τα εξής:
- Μασήστε φρέσκο μαϊντανό (αν έχετε πρόχειρο) ή φύλλα μέντας.
- Μασήστε τσίχλα με γεύση μέντας καθώς μπορούν να καλύψει την οσμή του σκόρδου.
- Πιείτε ένα ποτήρι γάλα κατά προτίμηση πλήρες και όχι με λίγα λιπαρά.
- Βουρτσίστε όχι μόνο τα δόντια αλλά και γλώσσα σας.
- Επίσης χρησιμοποιείστε στοματικό διάλυμα.
Συνταγή για σκορδαλιά με πατάτα
Υλικά
- 500 γρ. πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 κεφάλι σκόρδο (αν θέλετε να είναι πιο απαλή στη γεύση και να μην είναι τόσο έντονο το σκόρδο, χρησιμοποιείστε στη συνταγή το 1/3 του σκόρδου)
- 2 λεμόνια
- μισό ποτήρι λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
Εκτέλεση
- Καθαρίζετε τις πατάτες, τις κόβετε σε κυβάκια και τις βράζετε σε μία κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
- Μόλις είναι έτοιμες, τις αφήνετε στην άκρη για λίγο να κρυώσουν.
- Κατόπιν, τις βάζετε στο multi και χτυπάτε, μέχρι να γίνουν ένας ομοιόμορφος πουρές.
- Καθαρίζετε το σκόρδο και το πολτοποιείτε.
- Στύβετε τα λεμόνια και ρίχνετε τον χυμό στον πουρέ της πατάτας.
- Ανακατεύετε καλά, ρίχνετε το λάδι, το αλάτι και το πιπέρι και μετά από ένα ακόμα ανακάτεμα βάζετε τη σκορδαλιά για λίγο στο ψυγείο.
Καλή σας όρεξη!
Με πληροφορίες από foodandwine.com medicalnewstoday.com