Tips για μαμάδες: Πώς να καθαρίσετε την κουζίνα με σκόρδο
To σκόρδο λόγω της αλισίνης που περιέχει, μπορεί να σκοτώσει βακτήρια και μύκητες.
BigstockΤο φρέσκο σκόρδο μπορεί να εξουδετερώσει βακτήρια και μύκητες.
Χρησιμοποιείτε το σκόρδο στη μαγειρική αλλά προφανώς δεν σας είχε περάσει ποτέ από το μυαλό ότι θα μπορούσε να σας φανεί χρήσιμο ως καθαριστικό.
Κι όμως, το σκόρδο λόγω της αλισίνης που περιέχει, μπορεί να σκοτώσει βακτήρια και μύκητες. Ακόμη και όταν διαλύεται σε υγρό, η δράση του παραμένει ισχυρή. Αυτό σημαίνει ότι, αν προτιμάτε να μη χρησιμοποιείτε σκληρά χημικά για να απομακρύνετε τα βακτήρια από τις επιφάνειες της κουζίνας μπορείτε εύκολα να φτιάξετε το δικό σας αντιβακτηριδιακό σπρέι με φρέσκες σκελίδες σκόρδου.
DIY σπρέι καθαριστικό με σπρέι
Το καθαριστικό σπρέι με σκόρδο είναι αποτελεσματικό και μπορείτε να το φτιάξετε ακολουθώντας τα παρακάτω βήματα:
Υλικά που θα χρειαστείτε
- ένα άδειο μπουκάλι ψεκασμού
- λευκό ξίδι
- 6-7 σκελίδες σκόρδου
- αιθέριο έλαιο της αρεσκείας σας
Εκτέλεση
- Γεμίστε το άδειο μπουκάλι ψεκασμού με ξίδι. Το λευκό ξίδι είναι ένα φυσικό καθαριστικό που σκοτώνει ορισμένα παθογόνα, όπως η σαλμονέλα, το E. coli και η λιστέρια .
- Ψιλοκόψτε τα σκόρδα σε ροδέλες και προσθέστε τις στο ξίδι. Μπορείτε επίσης να χρησιμοποιήσετε πρέσα σκόρδου εάν έχετε.
- Αφήστε το μίγμα να όλη τη νύχτα με το ακροφύσιο του ψεκαστήρα βιδωμένο στη θέση του.
Εάν έχετε ένα αγαπημένο αιθέριο έλαιο, μπορείτε να το προσθέσετε στο μείγμα για να βελτιώσετε τη μυρωδιά του σκόρδου. Μερικές καλές επιλογές είναι το αιθέριο έλαιο λεμονιού, λεβάντας, γκρέιπφρουτ, πορτοκαλιού .Προσθέστε τις σταγόνες περίπου οκτώ ώρες αφού έχετε φτιάξει το μείγμα σκόρδου-ξιδιού.
Ανακινήστε καλά και ψεκάστε τις επιφάνειες της κουζίνας που θέλετε να καθαρίσετε.
Πηγή: thekitchn.com