Tips για μαμάδες: Με τι μπορείτε να αντικαταστήσετε το αβγό στις συνταγές
Αν θέλετε να αποφύγετε το αβγό σε μια συνταγή υπάρχει τρόπος να το αντικαταστήσετε.
Υπάρχουν ορισμένα υλικά σε μια συνταγή που μπορούν να αντικατασταθούν χωρίς να επηρεαστεί η γεύση ή υφή.
Για παράδειγμα αν σας ενοχλεί το γάλα, χρησιμοποιείτε φυτικό αν θεωρείτε το βούτυρο βαρύ, επιλέγετε μαργαρίνη.
Τι γίνεται όμως με τα αβγά ; Μπορούν να αντικατασταθούν, κι αν ναι, με τι;
Υποκατάστατα αυγών
Πριν αποφασίσετε να αντικαταστήσετε τα αβγά σε μια συνταγή θα πρέπει να γνωρίζετε για ποιο λόγο χρησιμοποιούνται στη συνταγή.
Σε περιπτώσεις που δεν χρειάζεται να χτυπήσετε τα αυγά ή να χωρίσετε τους κρόκους από τα ασπράδια, ένα εύκολο κόλπο είναι να αντικαταστήσετε με 1/4 του φλιτζανιού ανθρακούχο, χωρίς γεύση νερό, για κάθε μεγάλο αυγό που χρειάζεστε.
Μπορείτε επίσης να συνδυάσετε 2 κουταλιές της σούπας νερό, 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ και 1 κουταλάκι του γλυκού φυτικό λάδι για κάθε μεγάλο αυγό.
Ένα 1/4 φλιτζάνι πουρέ μήλου ή πολτοποιημένη μπανάνα ανά αυγό που χρειάζεται μπορεί επίσης να λειτουργήσει.
Αν έχετε αλεσμένους λιναρόσπορους ή σπόρους chia, προσθέστε 1 κουταλιά της σούπας σε 3 κουταλιές της σούπας νερό και ανακατέψτε για να κάνετε μια πάστα, η οποία θα είναι επίσης ισοδύναμη με ένα αυγό.
Εάν χρειάζεστε ασπράδια αυγών, χρησιμοποιήστε aquafaba ( νερό από ρεβίθια). Για να τη φτιάξετε, μουλιάστε 500 γρ. ρεβίθια από την προηγούμενη νύχτα και την επομένη, βράστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Στη συνέχεια, τα σουρώνετε ενώ αφήνετε το νερό να συμπυκνωθεί (περίπου 2 φλιτζάνια). Πρέπει να είναι αρκετά πηχτό κι όχι υγρό προκειμένου όταν κρυώσει να δέσει με τα υπόλοιπα υλικά της συνταγής.
Με πληροφορίες από το foodandwine.com