Άκης Πετρετζίκης: Ο γιος του διακοσμεί τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Η μικρή Ακυλίνα είναι δίπλα στον αδελφό της και τον παρατηρεί. 

Άκης Πετρετζίκης: Ο γιος του διακοσμεί τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Ο Αχιλλέας Πετρετζίκης φαίνεται ότι έχει πάρει το ταλέντο του μπαμπά και της μαμάς στη ζαχαροπλαστική.

Λέμε και της μαμάς γιατί η σύζυγος του γνωστού σεφ, φτιάχνει υπέροχα γλυκά. Θυμάστε την εντυπωσιακή τούρτα του Αχιλλέα για τα γενέθλιά του; Ήταν από τα χεράκια της.

https://www.instagram.com/p/CuMvQVYM2_H/

O Αχιλλέας λοιπόν διακόσμησε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο υπό το άγρυπνο βλέμμα της αδελφής του.

Και ο σεφ ως περήφανος μπαμπάς απαθανάτισε τη στιγμή και τη μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.

https://www.instagram.com/p/C1GcKk9oXzO/

«Ο μικρός δημιουργεί, η μικρή παρατηρεί…» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.

Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα Gingerbread cookies σας έχουμε τη συνταγή και φυσικά είναι του 'Ακη.

Υλικά

  • 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα
  • 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
  • ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 100 γρ. βούτυρο
  • 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. κορν φλάουρ
  • 8 γρ. στέβια, υγρή
  • 200 γρ. μέλι
  • 3 αυγά, μεσαία
  • 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
gingerbread.jpg

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
  • Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
    Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ, φοράμε γάντια, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να έχουμε την υφή βρεγμένης άμμου.
  • Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το μέλι, και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας.
  • Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
  • Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
  • Μεταφέρουμε τη μισή ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
  • Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα πάχους 0.5 εκ. και δημιουργούμε μπισκότα με τη βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ σε σχέδια της επιλογής μας.
  • Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει, την πλάθουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μπισκότα.
  • Αφαιρούμε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι από τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  • Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα.
  • Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. (Συνολικά θα βγουν περίπου 5 δόσεις.)
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved