Άκης Πετρετζίκης: Ο γιος του διακοσμεί τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα
Η μικρή Ακυλίνα είναι δίπλα στον αδελφό της και τον παρατηρεί.
Ο Αχιλλέας Πετρετζίκης φαίνεται ότι έχει πάρει το ταλέντο του μπαμπά και της μαμάς στη ζαχαροπλαστική.
Λέμε και της μαμάς γιατί η σύζυγος του γνωστού σεφ, φτιάχνει υπέροχα γλυκά. Θυμάστε την εντυπωσιακή τούρτα του Αχιλλέα για τα γενέθλιά του; Ήταν από τα χεράκια της.
O Αχιλλέας λοιπόν διακόσμησε τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα με γλάσο υπό το άγρυπνο βλέμμα της αδελφής του.
Και ο σεφ ως περήφανος μπαμπάς απαθανάτισε τη στιγμή και τη μοιράστηκε στον λογαριασμό του στο Instagram.
«Ο μικρός δημιουργεί, η μικρή παρατηρεί…» έγραψε στη λεζάντα της φωτογραφίας.
Αν θέλετε κι εσείς να φτιάξετε αυτά τα υπέροχα Gingerbread cookies σας έχουμε τη συνταγή και φυσικά είναι του 'Ακη.
Υλικά
- 500 γρ. αλεύρι γ.ο.χ., + έξτρα για το πασπάλισμα
- 1 κ.γ. τζίντζερ, σε σκόνη
- 1 κ.γ. κανέλα
- ¼ κ.γ. τριμμένο γαρίφαλο
- ¼ κ.γ. τριμμένο μοσχοκάρυδο
- 1 πρέζα αλάτι
- 100 γρ. βούτυρο
- 1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. κορν φλάουρ
- 8 γρ. στέβια, υγρή
- 200 γρ. μέλι
- 3 αυγά, μεσαία
- 1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160°C στον αέρα.
- Ρίχνουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το τζίντζερ, την κανέλα, το γαρίφαλο, το μοσχοκάρυδο και το αλάτι.
Κόβουμε το βούτυρο σε μικρά κυβάκια και τα ρίχνουμε στο μπολ. - Προσθέτουμε το μπέικιν πάουντερ και το κορν φλάουρ, φοράμε γάντια, και ανακατεύουμε με τα χέρια μας τρίβοντας το βούτυρο μέχρι να έχουμε την υφή βρεγμένης άμμου.
- Προσθέτουμε την υγρή στέβια και το μέλι, και ανακατεύουμε ξανά με τα χέρια μας.
- Προσθέτουμε τα αυγά και το εκχύλισμα βανίλιας, ανακατεύουμε και πλάθουμε μέχρι να έχουμε μια λεία ζύμη.
- Τοποθετούμε ένα φύλλο λαδόκολλας στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
- Μεταφέρουμε τη μισή ζύμη πάνω στη λαδόκολλα και πασπαλίζουμε με λίγο ακόμα αλεύρι.
- Ανοίγουμε τη ζύμη με έναν πλάστη σε κυκλικό σχήμα πάχους 0.5 εκ. και δημιουργούμε μπισκότα με τη βοήθεια χριστουγεννιάτικων κουπ πατ σε σχέδια της επιλογής μας.
- Αφαιρούμε τη ζύμη που περισσεύει, την πλάθουμε ξανά και αφήνουμε στην άκρη για να φτιάξουμε στη συνέχεια τα υπόλοιπα μπισκότα.
- Αφαιρούμε με ένα πινέλο το περιττό αλεύρι από τα μπισκότα και τα μεταφέρουμε μαζί με τη λαδόκολλα σε ένα ταψί.
- Μεταφέρουμε στον φούρνο και ψήνουμε για 15 λεπτά στην πάνω σχάρα.
- Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για την υπόλοιπη ζύμη. (Συνολικά θα βγουν περίπου 5 δόσεις.)