Ελένη Χατζίδου: Η Μελίτα ανέβασε υψηλό πυρετό - Η ανάρτηση της παρουσιάστριας

Όπως έγραψε η παρουσιάστρια, η κόρη της είναι ευδιάθετη κι έχει όρεξη για φαγητό παρά τον πυρετό.

Ελένη Χατζίδου: Η Μελίτα ανέβασε υψηλό πυρετό - Η ανάρτηση της παρουσιάστριας

Οι ιώσεις παραμένουν σε έξαρση στη χώρα μας ενώ παράλληλα προβληματίζουν και τα αυξημένα περιστατικά στρεπτόκοκκου.

Τα πιο συχνά συμπτώματα που παρουσιάζουν τα παιδιά είναι υψηλός πυρετός, βήχας ή πονόλαιμος.

Άρρωστη η Μελίτα Παύλου

Πυρετό και μάλιστα υψηλό ανέβασε χθες και η κόρη της Ελένης Χατζίδου και του Ετεοκλή Παύλου. Η παρουσιάστρια ανέβασε σε insta story το θερμόμετρο που έδειχνε 39.4.

eleni-xatzidou.jpg

Δεκάδες ήταν οι ευχές των ακολούθων της για γρήγορη ανάρρωση της κόρης της και η Ελένη Χατζίδου, αισθάνθηκε την ανάγκη να τους ευχαριστήσει.

« Σας ευχαριστούμε πολύ για τις ευχές στο Μελιτάκι για γρήγορη ανάρρωση! Εχει πυρετό από εχτές το μεσημέρι, κάναμε τεστ και για στρεπτόκοκκο και για covid και είναι αρνητικά. Περιμένουμε να δούμε πώς θα εξελιχθεί όλο αυτό. Έχει όρεξη για παιχνίδι και φαγητό και αυτό είναι ενθαρρυντικό» έγραψε σε insta story που ανέβασε.

eleni-xatzidou1.jpg

Βασικές αρχές αντιμετώπισης παιδικού πυρετού

Οι γονείς είναι καλό να έχουν στο μυαλό τους τις βασικές αρχές αντιμετώπισης ενός πυρετού, ώστε να αποφεύγεται ο πανικός και ταυτόχρονα να ακολουθείται η ενδεδειγμένη φαρμακευτική προσέγγιση.

Σε γενικές γραμμές, ένας πυρετός θα ακολουθήσει την «προδιαγεγραμμένη» πορεία του με τη θερμοκρασία να φτάνει εκεί όπου είναι αναμενόμενο και «προγραμματισμένο». Επειδή τις περισσότερες φορές, ο πυρετός συνοδεύεται με τις τρομώδεις κινήσεις των μυών, το γνωστό ρίγος, θα βοηθήσει σημαντικά το σκέπασμα του παιδιού, ώστε να επιταχυνθεί η διαδικασία της ανόδου. Πολλοί γονείς επιλέγουν να κάνουν ένα μπάνιο το παιδί όταν ανεβάζει πυρετό, καθότι η πρόκληση υπεραιμίας του δέρματος μετά από ένα ζεστό μπάνιο, οδηγεί σε αποβολή θερμοκρασίας.

Επιπρόσθετα, ιδιαίτερη προσοχή απαιτείται και για τη χορήγηση των αντιπυρετικών, καθώς δεν συνεισφέρει στην μείωση της θερμοκρασίας κατά τη φάση ανόδου, ενώ δεν βοηθούν σημαντικά, εάν ο πυρετός δεν έχει φτάσει στο μέγιστο σημείο του.

Εκτός από τον πυρετό παίζει ρόλο και η διάθεση του παιδιού

Σύμφωνα με την παιδίατρο Μαριαλένα Κυριακάκου, οι γονείς θα πρέπει να θυμούνται πως σχετικά με την εκτίμηση του πυρετού και τους τρόπους αντιμετώπισης, δεν είναι σημαντική τόσο η αύξηση της θερμοκρασίας, όσο η διάθεση του παιδιού. Ένα άρρωστο παιδί ηλικίας μεγαλύτερη των 12 μηνών που κατά τα άλλα είναι ζωηρό, επικοινωνεί πολύ καλά μαζί μας και τέλος έχει διάθεση να παίξει, δεν χρειάζεται αντιπυρετική αγωγή άμεσα. Είναι προτιμότερη η παρακολούθηση της συμπεριφοράς του και τα τυχόν συμπτώματα. Για το λόγο αυτό στην πλειοψηφία των περιστατικών ο πυρετός μπορεί να αντιμετωπιστεί και στο σπίτι.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved