Υβόννη Μπόσνιακ: Επέστρεψε στην …κουζίνα και έφτιαξε σπιτικά dumplings με κιμά

Και φυσικά, μοιράστηκε τη συνταγή για όλους όσοι θέλουν να τη δοκιμάσουν.

Η Υβόννη Μπόσνιακ που είναι γνωστή για και για τις μαγειρικές της ικανότητες είχε πάρα πολύ καιρό να δημοσιεύσει συνταγή στα social.

Και χθες, έκανε την έκπληξη. Ανέβασε βίντεο δείχνοντας πώς έφτιαξε σπιτικά dumplings με γέμιση από κιμά. Μάλιστα ως σχόλιο έγραψε: " Ι m back".

Τα dumplings, για όσους δεν το γνωρίζουν, αποτελούνται από κομμάτια μαγειρεμένης ζύμης, συχνά τυλιγμένα γύρω από μια γέμιση. Η ζύμη μπορεί να βασίζεται σε ψωμί, αλεύρι, φαγόπυρο ή πατάτες και μπορεί να γεμιστεί με κρέας, ψάρι, τόφου, τυρί και λαχανικά.

Η Υβόννη λοιπόν έφτιαξε dumplings με κιμά παρουσιάζοντας βήμα – βήμα τη διαδικασία και φυσικά μοιράστηκε και τη συνταγή.

Dumplings με κιμά

Υλικά

  • 320 γρ αλεύρι
  • 170 καυτό νερό ( βραστό και άστο για 5’ )
  • Τύλιγμα σε μεμβράνη και να ξεκουραστεί για 20’
  • 360 κιμά μοσχάρι
  • 1 καρότο μεγάλο ψιλοκομμένο
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένο
  • 100 μλ Ζωμό λαχανικών
  • 1 κτλ σούπας Σόγια σως
  • 1 κτλ γλ. Τζίντζερ σε σκόνη
  • 1 κτλ γλ. Λάδι από σουσάμι
    Λίγο αλάτι
  • Καλό μασαζ , τύλιξε το σε μεμβράνη και άστο στο
  • ψυγείο

Εκτέλεση

  • Ανοίγεις την ζύμη πολύ λεπτή
  • Βάλε αλεύρι άνοιξε την λίγο λίγο και γυρνά την ζύμη ανάποδα και πάλι ανάποδα πάντα βάζοντας αλεύρι μην κολλήσει στον πάγκο της κουζίνας.
    Κόβεις με ποτήρι κρασιού ( είναι πιο κοφτά από αλλά ποτήρια )
  • Πάρε το μείγμα με το κιμά κάνε μπαλάκια μικρά (όχι σφιχτά!)
  • Σε μικρό μπολ λίγο νερό (θα το χρησιμοποιήσεις σαν κόλλα στο μισό γύρο του κύκλου ). Κλείσε τα dumplings πιέζοντας της άκρες ( θα προσπαθήσεις να μη υπάρχει αέρας μέσα στο dumpling).
  • Λίγο λάδι στο τηγάνι φωτιά medium-high
    Ψήνεις μέχρι να γίνει χρυσό στα πλαϊνά και από κάτω, Ρίχνεις μισό ποτήρι νερό κατεβάσεις λίγο την θερμοκρασία ,κλείνεις με καπάκι 5-6-7 λεπτά ανοίγεις ,το αφήνεις μέχρι να έχει εξατμιστεί όλο το νερό και να αφήνεις πάλι να ψήνετε να είναι κρατς κρατς από κάτω πάλη.
  • Βουτάς σε σόγια σος και λόγο σουσάμι και γιαμ γιαμ.

Η μαγειρική της Υβόννης

Η Υβόννη Μπόσνιακ είχε κάνει γνωστή την αγάπη της για τη μαγειρική στα χρόνια της καραντίνας. Δημοσίευε συχνά βίντεο με όλα όσα μαγείρευε και η αλήθεια είναι ότι το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό.

Θα θυμάστε τα υπέροχα ψωμάκια της

ή τα γεμιστά donuts

ή τα cinammon rolls.

Μάλιστα για ένα διάστημα ( το 2020) ανέβαζε τις συνταγές της στο You Tube (Yvonini's Kitchen Stories).

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved