Το tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα φρέσκα φασολάκια στην κατάψυξη

Bigstock

Προμηθευτείτε φρέσκα φασολάκια και καταψύξτε τα ώστε να μην ξεμείνετε ποτέ.

Αυτή την εποχή θα βρείτε στη λαϊκή ή στο σούπερ μάρκετ πληθώρα φρέσκων λαχανικών.Μεταξύ αυτών και φασολάκια που είναι τρυφερά και πολύ νόστιμα, ειδικά αν τα μαγειρέψετε με φρέσκια, τριμμένη ντομάτα.

Γι΄αυτό κι είναι μια καλή ευκαιρία να αποθηκεύσετε στην κατάψυξη φασολάκια ώστε να έχετε μέχρι και τον χειμώνα.

Πώς να καταψύξετε τα φασολάκια

  • Αρχικά καθαρίστε τα φασολάκια. Κόψτε τις άκρες και αφαιρέστε τις κλωστές αν σας ενοχλούν.
  • Αν είναι αρκετά μεγάλα, τα κόβετε σε μικρότερα κομμάτια, διαφορετικά τα αφήνετε ως έχουν.
  • Στη συνέχεια, τα πλένετε με άφθονο νερό και τα βάζετε σε σουρωτήρι για να στραγγίσουν.

Τα ζεματίζουμε ή όχι τα φασολάκια;

Πολλοί αποθηκεύουν τα φασολάκια στην κατάψυξη χωρίς να τα ζεματίζουν. Ωστόσο, σύμφωνα με το simplyrecipes.com, το ζεμάτισμα καταστρέφει τα ένζυμα που αλλάζουν το χρώμα, τη γεύση και την υφή των λαχανικών και επίσης απομακρύνει τυχόν βρομιές ή φυτοφάρμακα από την επιφάνειά τους επιβραδύνoντας παράλληλα την απώλεια θρεπτικών συστατικών.

Η διαδικασία είναι η εξής:

  • Γεμίστε μια μεγάλη κατσαρόλα κατά τα 3/4 με νερό και το αφήνετε να πάρει μια βράση σε δυνατή φωτιά. Όσο βράζει, γεμίστε ένα μεγάλο μπολ με πάγο και νερό. Χρησιμοποιήστε ένα σουρωτήρι ή τρυπητή κουτάλα για να τοποθετήσετε τα φασολάκια στο νερό που βράζει, αφήνοντάς τα για 3 λεπτά.
  • Στη συνέχεια τα βγάζετε από το βραστό νερό και τα βάζετε στο παγωμένο για 3 λεπτά. Τα μεταφέρετε σε μια καθαρή πετσέτα πιάτων τοποθετημένη πάνω από ένα ταψί για να στεγνώσουν καλά.
  • Μπορείτε, επίσης, να τα σκουπίσετε με ένα πανί ή χαρτί κουζίνας ώστε να φύγει η υγρασία.
  • Τοποθετήστε τα φασολάκια σε σακουλάκια κατάψυξης βγάζοντας τον αέρα, πιέζοντας με το χέρι σας. Σημειώστε ημερομηνία σε κάθε σακουλάκι και βάλτε το στην κατάψυξη.

Πόσο καιρό διατηρούνται τα φασολάκια στην κατάψυξη

Τα πράσινα φασολάκια διατηρούνται στην κατάψυξη για 10 έως 12 μήνες. Για να τα μαγειρέψετε μπορείτε είτε να αποψύξετε βρέχοντάς τα με μπόλικο νερό είτε να τα βάλετε απευθείας στην κατσαρόλα. Να θυμάστε ότι δεν πρέπει να καταψύχετε εκ νέου τα φασολάκια που είχατε πριν στην κατάψυξη.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved