Viral tik tok βίντεο: Πώς να μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει το δωμάτιό του

«Επειδή δεν έρχονται όλα φυσικά, μη ξεχνάτε ότι πρέπει να διδάξουμε στα παιδιά πώς να κάνουν κάποια πράγματα», εξηγεί η Sara Olsher, μαμά και επιχειρηματίας.

Viral tik tok βίντεο: Πώς να μάθετε στο παιδί σας να καθαρίζει το δωμάτιό του
Bigstock

Η Sara Olsher είναι μία μαμά και ιδρύτρια της εταιρείας Mighty and Bright Co και μοιράζεται στο Tik Tok τις λαμπρές της συμβουλές για το πώς να μάθετε στο παιδί σας να συμμαζεύει την ακαταστασία, ενώ μπορεί να φαίνεται απίστευτα απρόθυμο στην αρχή .

«Το να κρατάς ένα δωμάτιο καθαρό, πόσο μάλλον ένα ολόκληρο σπίτι, είναι πάρα πολύ δύσκολο ειδικά όταν έχετε πολύ μικρά παιδιά τα οποία δημιουργούν τον χαμό και δε ξέρουν από που να ξεκινήσουν για να τον μαζέψουν», εξηγεί η Sara στο βίντεο της, το οποίο έχει γίνει πλέον viral .

Στο βίντεο, εξηγεί ότι ο καλύτερος τρόπος για να ξεκινήσετε οποιαδήποτε εργασία που μπορεί να φαίνεται αγχωτική είναι να δημιουργήσετε μια λίστα. Κάνει τη διαδικασία του να διατηρείται ένα δωμάτιο καθαρό να φαίνεται πολύ πιο εφικτή και λιγότερο κουραστική.

Η Sara υπογραμμίζει: «Όταν ξεκινάμε να μαθαίνουμε στα παιδιά πώς να καθαρίζουν το δωμάτιό τους μια μεγάλη εργασία, "σπάζοντάς" αυτή τη διαδικασία σε μικρότερα κομμάτια, κάνετε μια μεγάλη αγγαρεία να φαίνεται πιο εύκολη και κάπως διασκεδαστική. Εξάλλου, σε ποιον δεν αρέσει να τσεκάρει πράγματα από μια λίστα με τις δουλειές που πρέπει να κάνει;»

Πώς θα διδάξετε στο παιδί σας να καθαρίζει το δωμάτιό του

Το κλειδί λοιπόν είναι να δημιουργήσετε μία λίστα με τις δουλειές του σπιτιού με τα βήματα που πρέπει να γίνουν και να την κολλήσετε στο ψυγείο και έτσι θα βεβαιωθείτε πως πρώτα τα παιδιά σας θα τσεκάρουν εάν έχουν ολοκληρώσει τις δουλειές τους και ύστερα θα βγουν έξω να παίξουν.

«Τις πρώτες δύο φορές μπορεί να χρειαστεί να δούμε μαζί τους τα βήματα, αλλά μόλις συνηθίσουν το εβδομαδιαίο πρόγραμμα εργασιών τους, θα ξέρουν ακριβώς τι πρέπει να κάνουν» εξηγεί.

Το να κοιτάζετε το πόσο ακατάστατο είναι το σπίτι σας και να προσπαθείτε να καταλάβετε πού πρέπει να ξεκινήσετε είναι τρομακτικό, ειδικά για ένα μικρό παιδί.

Αλλά δεδομένου ότι το να ζει κανείς μέσα στην ακαταστασία μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ψυχική του υγεία -ναι, και των παιδιών- είναι ζωτικής σημασίας να μάθουν τα παιιδά να καθαρίζουν και να διατηρούν καθαρό το χώρο τους.

Ένα ακατάστο σπίτι ισούται με ψυχολογικό χάος και υψηλά επίπεδα κορτιζόλης.

Το να διδάξετε στα παιδιά βασικές και απαραίτητες δεξιότητες, είναι κάτι που θα τα ωφελήσει καθ' όλη τη διάρκεια της ζωής τους.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved