Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έφτιαξε εύκολα και υγιεινά pancakes για τον Πάρη

Μοιράστηκε τη συνταγή και μπορείτε να τη φτιάξετε κι εσείς.

Δημήτρης Αλεξάνδρου: Έφτιαξε εύκολα και υγιεινά pancakes για τον Πάρη
Instagram / j.touni

O Δημήτρης Αλεξάνδρου ξεκινά τη μέρα του μ΄ένα καλό πρωινό.

Έτσι, έχει την απαραίτητη ενέργεια που χρειάζεται για το υπόλοιπο της ημέρας αλλά και για ν΄ανταπεξέλθει στο πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθεί.

Πολλές φορές όμως ετοιμάζει και το πρωινό του Πάρη. Ο μικρός πλέον τρώει τα περισσότερα φαγητά και οι γονείς του φροντίζουν να του δίνουν νέες γεύσεις να δοκιμάσει.

alexadrou-me-gio1.jpg

Τα healthy pancakes

Τις προάλλες λοιπόν έφτιαξε εύκολα, νόστιμα, υγιεινά pancakes χωρίς αλεύρι, γάλα ή αβγό και ο Πάρης τα τίμησε δεόντως.

Μια διαφορετική συνταγή για αφράτα pancakes

Για να τα φτιάξετε θα χρειαστείτε:

Υλικά

  • 300 γρ. ασπράδι
  • 80 γρ. quaker
  • 1 μπανάνα ώριμη
  • 10 γρ. αμύγδαλα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάτε τα ασπράδια και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά. Φροντίστε να έχετε λιώσει πρώτα την μπανάνα με ένα πιρούνι ώστε να αναμειχθεί με τα υπόλοιπα υλικά.

Σ’ ένα αντικολλητικό τηγάνι ρίχνετε το μείγμα με ένα κουτάλι και περιμένετε να ροδίσουν.

Τα σερβίρετε σκέτα, με μέλι, με κανέλα ή ότι άλλο σας αρέσει.

alexandrou-pancakes.jpg

Όπως βλέπετε ο Πάρης, προτίμησε να φάει σκέτα τα pancakes.

alexandrou-gios.jpg

Αν θέλετε να δοκιμάσετε ακόμα μία συνταγή σας προτείνουμε pancakes με βρόμη και γιαούρτι.

Υλικά

  • 1 φλιτζάνι βρόμη αλεσμένη στο multi
  • ¼ φλιτζάνι αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
  • ½ κουταλάκι του γλυκού μαγειρική σόδα
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • ½ κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • 1 κουταλιές της σούπας ζάχαρη κανονική ή καρύδας
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • 2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
  • 1-2 κουταλιές της σούπας γάλα αμυγδάλου ή καρύδa
  • Λίγο βούτυρο
pancakes-me-mpanana.jpg

Βήματα

  • Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι, τα αυγά και τη βανίλια. Ανακατέψτε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Προσθέστε τη ζάχαρη, τη βρόμη, το αλεύρι, το baking powder, τη μαγειρική σόδα, το αλάτι και την κανέλα. Εάν το μείγμα είναι πολύ πηκτό, προσθέστε λίγο γάλα.
  • Σε ένα τηγάνι προσθέστε λίγο βούτυρο και κουνίστε το τηγάνι κυκλικά ώστε να πάει το βούτυρο παντού.
  • Μόλις κάψει ρίξτε μία μεγάλη κουταλιά από το μείγμα. Μόλις ψηθεί η μία πλευρά, γυρίστε την τηγανίτα από την άλλη.
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved