Το tip της μαμάς: Πώς να διατηρήσετε ασφαλή τα τρόφιμα στη ζέστη

Τα τρόφιμα αλλά ακόμη και το νερό αλλοιώνονται εύκολα όταν κάνει πολλή ζέστη.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να πηγαίνετε στη θάλασσα και να απολαμβάνετε τα σαντουιτσάκια ή τα κεφτεδάκια που ετοιμάσατε από το σπίτι με την οικογένειά σας. Είναι, όμως, τόσο σημαντικό να δίνετε προσοχή στην υγιεινή των τροφίμων.

Δυστυχώς, ο ζεστός καιρός παρέχει το βέλτιστο περιβάλλον για την ανάπτυξη βακτηρίων στα τρόφιμα, οπότε χρειάζεται επιπλέον προφύλαξη τους καλοκαιρινούς μήνες.

Συγκεντρώσαμε αυτές τις 10 κορυφαίες συμβουλές για να σας βοηθήσουμε να διατηρήσετε τα τρόφιμά σας ασφαλή στον καύσωνα του καλοκαιριού.

Υπερβολική ζέστη: Tips να κρατήσετε τα παιδιά ασφαλή όταν η θερμοκρασία ανεβαίνει

Παραδοσιακό μωσαϊκό (κορμός) με πτι μπερ (+ 3 ακόμη διαφορετικές συνταγές)

Το tip της μαμάς: Ο σωστός τρόπος να αποθηκεύετε τα φρέσκα φασολάκια στην κατάψυξη

  1. Στο σούπερ μάρκετ, βάλτε στο καλάθι σας τελευταία τα κατεψυγμένα προϊόντα και με το που φτάσετε σπίτι βάλτε τα κατευθείαν στην κατάψυξη .
  2. Το ψυγείο σας θα πρέπει να έχει θερμοκρασία 5°C ή χαμηλότερη. Μην υπερφορτώνετε το ψυγείο και μην ανοίγετε συνέχεια την πόρτα.
  3. Ξεπαγώστε τα κατεψυγμένα τρόφιμα αργά στο ψυγείο, καθώς έτσι είναι λιγότερο ευάλωτα στις διακυμάνσεις της θερμοκρασίας και προστατευμένα από τα έντομα .
  4. Συσκευάστε τα τρόφιμα που παίρνετε μαζί σας στην θάλασσα ή στο πικ νικ σε ξεχωριστή ισοθερμική τσάντα από τα νερά και κρατήστε την κλειστή μέχρι να έρθει η ώρα να φάτε.
  5. Προγραμματίστε εκ των προτέρων και ετοιμάστε πολλές κατεψυγμένες παγοκύστες εγκαίρως για την απόδρασή σας στην παραλία. Μεταφέρετε το φαγητό κατευθείαν από το ψυγείο στην ισοθερμική τσάντα λίγο πριν ξεκινήσετε.
  6. Γεμίστε μπουκάλια με νερό και βάλτε τα στην κατάψυξη το προηγούμενο βράδυ.
  7. Σε μακρινά ταξίδια με το αυτοκίνητο, κρατήστε τις σακούλες και τις ισοθερμικές τσάντες δροσερές στο κλιματιζόμενο μέρος του αυτοκινήτου . Μην τις αφήνετε να ζεσταίνονται στο πορτμπαγκάζ.
  8. Πάρτε μαζί σας χαρτί κουζίνας και αντιβακτηριδιακό τζελ χεριών ή υγρά μαντηλάκια για καθαρά χέρια.
  9. Σφραγίστε τις σακούλες με κλιπς ή ειδικά κλιπ αεροστεγούς κλεισίματος για να αποτρέψετε τα παράσιτα και να μην αφήσετε τα τρόφιμα εκτεθειμένα για πολύ ώρα.
  10. Αν κάνετε μπάρμπεκιου στο σπίτι, κρατήστε τα ποτά σε ξεχωριστό ψυγείο, ώστε το κυρίως ψυγείο να παραμείνει κλειστό. Μετά το μπάρμπεκιου, όλα τα υπολείμματα κρέατος, πατέ, ψαριών, σαλάτας κτλ που έχουν παραμείνει εκτός ψυγείου για περισσότερο από δύο ώρες θα πρέπει να πεταχτούν. Αν έχετε αμφιβολίες: μην το ρισκάρετε!

Πηγή: goodhousekeeping.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved