Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια παίχτρια ράγκμπι γίνεται viral με το μήνυμα της για το body positivity

«Υπάρχει θέση για όλες και όλους στον αθλητισμό», λέει δυνατά.

Ολυμπιακοί Αγώνες: Μια παίχτρια ράγκμπι γίνεται viral με το μήνυμα της για το body positivity

Eάν παρακολουθείτε τους θερινούς Ολυμπιακούς Αγώνες από την έναρξη τους την περασμένη εβδομάδα, πιθανώς έχετε ήδη παρατηρήσει κάτι πολύ προφανές: Υπάρχουν πολλοί διαφορετικοί σωματύτυποι σε όλα τα αθλήματα που συμμετέχουν στους Αγώνες.

Η Ilona Maher, μέλος της αμερικανικής γυναικείας ομάδας ράγκμπι που βρίσκεται στο Παρίσι, επισήμανε αυτό ακριβώς σε ένα βίντεο που έχει γίνει πλέον viral, όπου ενθάρρυνε τους followers της να γιορτάσουν όλα τα διαφορετικά σώματα.

«Καθώς οι Ολυμπιακοί Αγώνες ξεκινούν επίσημα σήμερα, θέλω όλοι και όλες σας να ρίξετε μια ματιά σε όλους τους διαφορετικούς σωματότυπους που βλέπετε», επεσήμανε στο βίντεό της. «Όλοι οι σωματότυποι έχουν σημασία. Όλοι οι σωματότυποι αξίζουν - από τη μικροσκοπική αθλήτρια ενόργανης γυμναστικής μέχρι τον ψηλότερο παίκτη βόλεϊ, από τον παίκτη του ράγκμπι μέχρι τον σφαιροβόλο και τον σπρίντερ».

Ο αθλήτρια πρόσθεσε: «Όλοι οι σωματότυποι είναι όμορφοι και μπορούν να κάνουν εκπληκτικά πράγματα, οπότε δείτε τον εαυτό σας μέσα από τις αθλήτριες και τους αθλητές και μάθετε πως ό,τι θέλετε μπορείτε να το πετύχετε».

Πότε πραγματικά πρέπει να αφήσουμε τo παιδί μας να σταματήσει τον πρωταθλητισμό

https://www.instagram.com/reel/C94f_r2gDU0/

Στα σχόλια, πολλά άτομα ευχαρίστησαν τη Ilona Maher για το μήνυμά της.

«Δε συνηθίζω να το λέω, αλλά είσαι πραγματικά ένα απίστευτο πρότυπο για την κόρη μου», έγραψε μία μαμά.

Ένας άλλος σχολίασε: «Λατρεύω να βλέπω τους διαφορετικούς σωματότυπους στους μεγάλους διεθνείς διαγωνισμούς! Καλή επιτυχία Ilona!»

Σε περίπτωση που δεν ακολουθείτε τη Ilona Maher στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σας προτείνουμε να ξεκινήσετε αφού δημοσιεύει συναρπαστικό περιεχόμενο που δείχνει τα backstage της προπόνησης με την ολυμπιακή ομάδα, καθώς και άφθονο θετικό για το σώμα περιεχόμενο.

Σε ένα πρόσφατο βίντεο , μοιράστηκε τι τρώει μια αθλήτρια για πρωινό, καταρρίπτοντας ορισμένους μύθους σχετικά με το πώς μια αθλήτρια ελίτ επιπέδου μπορεί να επιλέγει τι βάζει στο πιάτο του.

Και δεν ανησυχεί ούτε για τον ΔΜΣ (Δείκτης Μάζας Σώματος) της, σε περίπτωση που αναρωτιέστε. Ένα troll προσπάθησε να την προσβάλλει αλλά φυσικά η Maher το χειρίστηκε σαν επαγγελματίας.

H Nada Hafez γράφει ιστορία στους Ολυμπιακούς Αγώνες - Αγωνίστηκε στον 7ο μήνα της κύησης

«Γεια σας, σας ευχαριστώ για αυτό το σχόλιο. Έχω πράγματι ΔΜΣ 30. 29,3 για την ακρίβεια. Με θεωρούσαν υπέρβαρη σε όλη μου τη ζωή...Θυμάμαι, μάλιστα, έντονα στο λύκειο, μια φορά, έπρεπε να παραδώσω το ετήσιο δελτίο υγείας στη γυμνάστρια του σχολείου και ένιωθα φοβερή ντροπή που πάνω έγραφε πως είμαι υπέρβαρη. Όλη μου τη ζωή ήμουν έτσι. Μίλησα με τον διαιτολόγο μου, γιατί βασίζομαι σε γεγονότα και όχι μόνο σε ό,τι εμφανίζεται εδώ (στο μυαλό )», είπε χτυπώντας απαλά τον κρόταφό της.

Συνέχισε: «Ξέρεις, όπως κάνεις κι εσύ». «Μιλήσαμε για τον ΔΜΣ και μιλήσαμε για το ότι δεν είναι πραγματικά χρήσιμος για τους αθλητές. Ο ΔΜΣ δεν σου λέει τι είμαι ικανή να καταφέρω στο γήπεδο . Πόσο γυμνασμένη είμαι. Είναι απλώς δύο αριθμοί που συνδυάζονται μαζί. Δεν σου λέει πόσους μυς έχω ή κάτι τέτοιο. Οπότε ναι, έχω ΔΜΣ 30. Θεωρούμαι υπέρβαρη»

Το βίντεο της έχει προβληθεί περισσότερες από 4,3 εκατομμύρια φορές και έχει περισσότερα από 630 χιλιάδες likes.

Η Ilona Maher είναι ένα υγιές πρότυπο καθώς αποδεκατίζει την κουλτούρα της δίαιτας.

Πηγή: mother.ly

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved