Eυρυδίκη Παπαδοπούλου: To κόλπο που την βοήθησε να καταπολεμήσει τις αναγούλες της εγκυμοσύνης

Η πρώην παίχτρια του Survivor αλλά και του My Style Rocks είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί.

Eυρυδίκη Παπαδοπούλου: To κόλπο που την βοήθησε να καταπολεμήσει τις αναγούλες της εγκυμοσύνης

instagram/ @papadopoulou_evridiki

Έγκυος στο πρώτο της παιδί είναι η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου και μάλιστα διανύει τον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Με ένα cute summer carousel post ενημέρωσε τους 107 χιλιάδες ακόλουθούς για τα χαρμόσυνα νέα στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram.

Η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου είναι έγκυος στο πρώτο της παιδί-Τι είχε πει για την κρυοσυντήρηση ωαρίων

https://www.instagram.com/p/C-A79rts_TI/

Μετά τα νέα της εγκυμοσύνης της θέλησε να δεθεί με τις διαδικτυακές της φίλες και φυσικά να μάθει πόσες από αυτές είναι μαμάδες ή πρόκειται να αποκτήσουν παιδί. Κάπως έτσι έκανε ένα Q&A ρωτώντας: «Σίγουρα θέλω να μάθω αν έχω μανούλες εδώ μέσα, να μου πείτε την δική σας εμπειρία, σε ποιον μήνα είστε ή αν γεννήσατε, πώς είναι, πώς νιώθετε».

Ακολούθησαν οι απαντήσεις των διαδικτυακών της φίλων και μερικές ερωτήσεις, από έγκυες που τη ρωτούσαν πώς αντιμετώπισε τις αναγούλες της εγκυμοσύνης. Οι αναγούλες είναι ένα από τα πιο συνήθη συμπτώματα της κύησης, ειδικά τους πρώτους μήνες και αρκετές γυναίκες έρχονται αντιμέτωπες με αυτές.

Μία από αυτές και η Ευρυδίκη Παπαδοπούλου που μέσα από την απάντησή της, αποκάλυψε ότι οι ναυτίες είναι ένα σύμπτωμα που και η ίδια βίωσε.

Πώς τις αντιμετώπισε;

Όπως η ίδια έγραψε: «Βαθιές εισπνοές από μύτη και εκπνοή από το στόμα. Εγώ αυτό έκανα», απάντησε στο Q&A μιας ακολούθου της.

Ένα από τα γεύματά της

Η μέλλουσα μαμά εκτός από τα το Q&A δημοσίευσε φωτογραφία και με το σνακ που καταναλώνει τώρα που είναι έγκυος. Ποιο είναι αυτό; Όπως θα δείτε και εσείς, καρπούζι και πεπόνι σε αφθονία.

evridiki-papadopoulou.jpg

Σε περίπτωση που δεν το γνωρίζατε το καρπούζι ανακουφίζει από τις καούρες και τις πρωινές ναυτίες. Οι καταπραϋντικές του ιδιότητες του είναι γνωστό ότι βοηθούν στην καταστολή της ναυτίας.

Διατροφή στην εγκυμοσύνη: «Έχω ναυτίες τι πρέπει να τρώω και τι όχι;»

Tips για να ανακουφιστείτε από τις αναγούλες

  • Να τρώτε, μικρά συχνά γεύματα.
  • Να παίρνετε ένα αντιόξινο μετά τα γεύματα και προτού κοιμηθείτε (ρωτήστε τη/το γιατρό σας αν επιτρέπεται η χρήση τους).
  • Να τρώτε ξηρά μπισκότα αν αισθάνεστε καούρες. Μπορεί να εξουδετερώσουν το όξινο περιβάλλον.
  • Αποφύγετε τα καυτερά και λιπαρά εδέσματα.
  • Αποφύγετε το φαγητό πριν από τον ύπνο – οι καούρες παρατηρούνται κυρίως όταν ξαπλώνετε.
  • Προσπαθήστε να κοιμάστε με το κεφάλι σας ακουμπισμένο σε πολλά μαξιλάρια.

Κατά την εγκυμοσύνη, σημαντικό ρόλο παίζει τόσο η ποσότητα όσο και η συχνότητα των γευμάτων , γι΄ αυτό θα πρέπει να καταναλώνετε μικρά και συχνά γεύματα. Μην ξεχνάτε να μασάτε καλά και αργά την τροφή, σε όρθια θέση.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved