Κατερίνα Στικούδη: Παίζει κουκλοθέατρο για χάρη του γιου της

«Τα τρία γουρουνάκια» έπαιξε στο κουκλοθέατρο η Κατερίνα Στικούδη για να διασκεδάσει τον μεγάλο της γιο.

Κατερίνα Στικούδη: Παίζει κουκλοθέατρο για χάρη του γιου της

instagram @stikoudikaterin

Η Κατερίνα Στικούδη και ο Βαγγέλης Σερίφης (DJ Rico) έχουν δημιουργήσει μια υπέροχη οικογένεια. Πριν από περίπου 2,5 (περίπου) χρόνια στον κόσμο ο πρώτος τους γιος, Βύρωνας και τον Φεβρουάριο του 2024 ήρθε στον κόσμο ο δεύτερος γιος τους, Νικόλας. Το όνομα είχε αποκαλύψει η ίδια η τραγουδίστρια μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram όταν ανακοίνωσε τη γέννηση του δεύτερου γιου της. Μάλιστα τότε είχε αναφέρει επίσης, ότι το όνομα Νικόλας, είναι του μπαμπά της.

https://www.instagram.com/p/C3XdFPLN6s5/

Ενώ το ζευγάρι κρατά χαμηλό προφίλ όσον αφορά στην οικογενειακή τους ζωή, ο μπαμπάς Βαγγέλης δημοσίευσε μια σειρά από stories όπου φαίνεται η Κατερίνα Στικούδη να παίζει κουκλοθέατρο για χάρη του μεγάλου της γιου, ο οποίος την παρακολουθεί με προσοχή από την γωνία του καναπέ.

Ο Bύρωνας, μάλιστα, κάποια στιγμή κάνει «ουυυ» σαν λύκος.

Τα οφέλη του κουκλοθέατρου για τα παιδιά

Το κουκλοθέατρο μπορεί να προσφέρει πολλά οφέλη για τα παιδιά όταν οι γονείς συμμετέχουν ενεργά στη διαδικασία. Ακολουθούν μερικά από τα βασικά οφέλη:

  • Ανάπτυξη φαντασίας και δημιουργικότητας: Το κουκλοθέατρο επιτρέπει στα παιδιά να εξερευνήσουν και να εκφράσουν τη φαντασία τους, δημιουργώντας νέες ιστορίες και χαρακτήρες.
  • Ενίσχυση της επικοινωνίας και της γλώσσας: Tα παιδιά εκτίθενται σε νέες λέξεις και φράσεις με διασκεδαστικό τρόπο.
  • Ενίσχυση συναισθηματικής νοημοσύνης: Οι γονείς μπορούν να χρησιμοποιήσουν τα κουκλάκια για να δείξουν πώς να αναγνωρίζουν και να διαχειρίζονται τα συναισθήματά τους.
  • Δημιουργία υγιούς συναισθηματικού δεσμού: Μέσα από την κοινή δημιουργία και τις διασκεδαστικές στιγμές, ενισχύεται ο συναισθηματικός δεσμός μεταξύ γονιού και παιδιού.
  • Εκμάθηση κοινωνικών δεξιοτήτων: Μέσω του κουκλοθέατρου τα παιδιά μαθαίνουν πώς να συνεργάζονται, να επιλύουν συγκρούσεις και να αναπτύσσουν ενσυναίσθηση.
  • Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης: Όταν τα παιδιά βλέπουν ότι οι γονείς τους επενδύουν χρόνο και ενέργεια σε δραστηριότητες που τους αρέσουν, νιώθουν περήφανα και ενισχύεται η αυτοπεποίθησή τους.

Το κουκλοθέατρο είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο για διασκέδαση και μάθηση, και η συμμετοχή των γονιών προσφέρει μια μοναδική ευκαιρία για ενίσχυση των σχέσεων και ανάπτυξη δεξιοτήτων σε ένα ευχάριστο και διασκεδαστικό περιβάλλον.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved