Το tip της μαμάς: 4 φυτά που απορροφούν την υγρασία στο μπάνιο

Bigstock

Mειώστε τα επίπεδα υγρασίας στο μπάνιο με αυτά τα φυτά. 

Τα φυτά εσωτερικού χώρου δεν ομορφαίνουν απλά το μπάνιο σας αλλά βελτιώνουν την ποιότητα του αέρα.

9 φυτά εσωτερικού χώρου που διώχνουν την αρνητική ενέργεια από το σπίτι

Ειδικότερα, υπάρχουν ορισμένα φυτά, που μπορούν να βοηθήσουν στην απορρόφηση της υπερβολικής υγρασίας και επομένως στη μείωση της μούχλας στο μπάνιο.

Το tip της μαμάς: Ποια φυτά εσωτερικού χώρου απορροφούν την υγρασία

Ας δούμε ποια φυτά μπορείτε να επιλέξετε για το μπάνιο σας:

Σπαθίφυλλο ή κρίνος της Ειρήνης

Ο κρίνος της Ειρήνης «αγαπά» την υγρασία και είναι ένα από τα καλύτερα φυτά για την απορρόφηση της υγρασίας και τον καθαρισμό του αέρα στον μπάνιο Απαιτεί ελάχιστη φροντίδα – απλά διατηρήστε το χώμα υγρό και τοποθετήστε τα κοντά στο ντους με ατμό για τα καλύτερα αποτελέσματα.

Χλωρόφυτο (φυτό αράχνη)

Το χλωρόφυτο ευδοκιμεί σε υγρά περιβάλλοντα και είναι ακόμα μια καλή επιλογή για το μπάνιο σας καθώς απορροφά τη υγρασία και καθαρίζει την ατμόσφαιρα. Φροντίστε να το έχετε μακριά από καλοριφέρ και να το ποτίζετε τακτικά. Επίσης, πολλαπλασιάζεται πολύ εύκολα καθώς τμήμα του φυτού μπορείτε να το βάλετε σε νερό για να βγάλει ρίζες και να το μεταφυτεύσετε.

Σανσεβιέρα (φυτό φιδιού)

Γνωστό και ως η γλώσσα της πεθεράς, η σανσεβιέρα φιλτράρει και καθαρίζει τον αέρα. Δεν χρειάζεται πολύ φως κι έχει ελάχιστες απαιτήσεις σε περιποίηση. Προτιμά το έντονο φως, αλλά προσαρμόζεται και σε χαμηλό φωτισμό. Οσο για το πότισμα, χρειάζεται πότισμα μια φορά το μήνα ή περίπου κάθε 2 εβδομάδες την περίοδο του καλοκαιριού.

Φτέρη της Βοστώνης

Οι φτέρες είναι κατάλληλες για ένα αρκετά μεγάλο μπάνιο και είναι από την καλύτερη επιλογή φυτών όταν πρόκειται για την απορρόφηση της υγρασίας. Αν δεν έχει αρκετή υγρασία, τα φύλλα θα κιτρινίσουν.. Οι φτέρες της Βοστώνης αναπτύσσονται καλύτερα στο έμμεσο ηλιακό φως, οπότε κρατήστε τις σε σκιερό σημείο στο μπάνιο σας.

Με πληροφορίες από το mirashowers.co.uk

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved