Το tip της μαμάς: Τι να κάνετε αν σας κολλήσει το ρύζι στην κατσαρόλα

Bigstock

Πριν το πετάξετε, δοκιμάστε αυτό το έξυπνο hack.

Από τα πιο συχνά …ατυχήματα που μπορεί να συμβούν στην κουζίνα όταν μαγειρεύετε ρύζι , είναι να κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας.

Το tip της μαμάς: Απλά μυστικά για το πιο αφράτο ρύζι

Και καλά αν το αντιληφθείτε έγκαιρα. Αν όμως δεν προλάβετε να κατεβάσετε την κατσαρόλα από την εστία, το πιθανότερο είναι να μυρίζει καμένο.

Πριν όμως σας αποκαλύψουμε το μυστικό για να «σώσετε» το ρύζι που μόλις μαγειρέψατε, ας δούμε τους πιο κοινούς τύπους ρυζιού που κυκλοφορούν και καταναλώνονται στη χώρα μας.

Γλασσέ

Ρύζι μεσόσπερμο και μαλακό. Έχει αρκετό άμυλο γεγονός το οποίο το κάνει ιδανικό για σούπες, ρυζόγαλο και γενικά ό,τι θέλουμε να “πήξει”. Επίσης, το χρησιμοποιούμε για τα γεμιστά και γενικά για οτιδήποτε βάζουμε στον φούρνο.

«Τι ρύζι να βάλω σε κάθε συνταγή;»

Καρολίνα

Μεσόσπερμο, αλλά με λιγότερο άμυλο, είναι ιδανικό για νόστιμα μαγειρευτά που θέλουμε να συγκρατούν τη γέμιση. Επίσης, απορροφά το λάδι καλύτερα γεγονός το οποίο κάνει το συγκεκριμένο ρύζι κατάλληλο για πιλάφια – ιδίως Ινδικά και Περσικά.

Νυχάκι

Πιο σκληρό ρύζι, μακρύσπερμο και επομένως με λιγότερο άμυλο. Χρησιμοποιείται για πιο σπυρωτά πιλάφια με μετρημένο νερό.

Μαμά και διατροφή: Είναι το άσπρο ρύζι υγιεινό; Τι απαντούν οι ειδικοί

Το hack για το καμένο ρύζι

Μόλις διαπιστώσετε ότι το νερό έχει εξατμιστεί τελείως και το ρύζι έχει κολλήσει στον πάτο της κατσαρόλας, δράστε άμεσα: πάρτε μια φέτα του τοστ, βάλτε την πάνω από το ρύζι, σκεπάστε με το καπάκι και αφήστε να περάσουν μερικά λεπτά.

Στη συνέχεια, αφαιρέστε τη φέτα του τοστ και ανακατέψτε με μια ξύλινη κουτάλα.

Αν αυτή η τακτική δεν λειτουργήσει, μπορείτε να δοκιμάσετε το εξής: μην ανακατεύετε το ρύζι ώστε να μην αναμειχθεί με το καμένο. Με ένα κουτάλι πάρτε όση περισσότερη ποσότητα ρυζιού μπορείτε χωρίς να "φτάσετε" στον πάτο της κατσαρόλας.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved