Μαντώ Γαστεράτου: Ο δημιουργικός τρόπος που βρήκε για να περνά την ώρα της ως εγκυμονούσα

Μια δημιουργική ιδέα που αξίζει να δοκιμάσετε είτε είστε έγκυος είτε όχι.

Μαντώ Γαστεράτου: Ο δημιουργικός τρόπος που βρήκε για να περνά την ώρα της ως εγκυμονούσα

instagram @madogasteratou

Η Μαντώ Γαστεράτου δεν σταματά να μοιράζεται στον προσωπικό της λογαριασμό στο Ιnstagram στιγμές από την καθημερινότητά της ως έγκυος στο τρίτο της παιδί και με δύο νήπια παιδιά.

Όπως όλες οι μαμάδες θα καταλάβουν, η καθημερινότητα αυτή δεν είναι καθόλου εύκολη για την ραδιοφωνική παραγωγό.

Τα μικρά αδερφάκια έχουν μόνο δύο χρόνια διαφορά: Ο Γιώργος είναι γεννημένος στις 6 Ιανουαρίου 2020, ενώ η Κυβέλη στις 8 Αυγούστου του 2022.

Τούτη τη φορά, η παρουσιάστρια μοιράστηκε με τους σχεδόν 205 χιλιάδες ακόλουθούς της στα social ένα βιντεάκι αλλά και δύο φωτογραφίες, οι οποίες δείχνουν πως περνά το χρόνο της. Είναι μια δραστηριότητα που προσφέρει αναμφίβολλα ψυχική ηρεμία και είναι ιδιαίτερα δημιουργική: Art therapy ή αλλιώς rock painting σε πετρούλες.

Μαντώ Γαστεράτου: Οι «περίεργες συνομωσίες» των παιδιών της

Μάλιστα, η μαμά Μαντώ φαίνεται πως πέρα από αφηρημένη τέχνη στις πετρούλες, έχει ζωγραφίσει με απόλυτη επιτυχία τον Μπομπ Σφουγγαράκη αλλά και τον Καλαμάρη.

Μαντώ Γαστεράτου: Κυνηγάει τον γιο της μέσα στο σπίτι για να φάει

Tα οφέλη του art therapy - rock painting

To art therapy σε πέτρες, γνωστό και ως rock painting ή ζωγραφική σε πετρούλες, μπορεί να προσφέρει πολλαπλά οφέλη στις εγκύους. Αυτή η δημιουργική δραστηριότητα συνδυάζει τη θεραπευτική δύναμη της τέχνης με τη φυσική ηρεμία που προσφέρει η επαφή με τη φύση και τα «υλικά» της, όπως είναι οι πέτρες. Ακολουθούν μερικά από τα βασικά οφέλη:

1. Μείωση του άγχους και του στρες

Η ζωγραφική σε πέτρες λειτουργεί ως μια ήρεμη δραστηριότητα που επιτρέπει στις μέλλουσες μαμάδες να χαλαρώσουν, να ξεχαστούν και να απομακρυνθούν από ανησυχίες.

2. Ενίσχυση της συναισθηματικής έκφρασης

Μέσω της τέχνης, όλοι οι άνθρωποι και ειδικότερα οι έγκυοι μπορούν να εκφράσουν συναισθήματα που μπορεί να δυσκολεύονται να εκφράσουν με λόγια.

3. Δημιουργία «σύνδεσης» με το μωρό

Η ζωγραφική μπορεί να αποτελέσει έναν τρόπο για τις μέλλουσες μητέρες να αισθανθούν πιο κοντά στο μωρό τους. Για παράδειγμα, μπορούν να ζωγραφίσουν εικόνες ή σχέδια που συνδέονται με το μωρό, όπως το όνομά του.

4. Ανάπτυξη της δημιουργικότητας

Η τέχνη αυτή δεν απαιτεί ιδιαίτερες γνώσεις ή ικανότητες στη ζωγραφική. Το αποτέλεσμα δεν έχει σημασία – αυτό που μετρά είναι η διαδικασία της δημιουργίας.

5. Ενίσχυση της αυτοεκτίμησης και της αυτοπεποίθησης

Η δημιουργία κάτι όμορφου με τα χέρια προσφέρει μια αίσθηση επιτυχίας και ικανοποίησης.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved