Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το messy play ωφελεί τον γιο της και δεν τη νοιάζει ο χαμός στο σπίτι της

Γεμάτο με τριμμένα μπισκότα δημητριακά και άλλα φαγώσιμα υλικά είναι γεμάτο σπίτι της.

Μαργαρίτα Νικολάου
Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το messy play ωφελεί τον γιο της και δεν τη νοιάζει ο χαμός στο σπίτι της

Τα νήπια απολαμβάνουν απόλυτα το να εξερευνούν τον κόσμο τους μέσω των αισθήσεών τους. Το αισθητηριακό παιχνίδι - το παιχνίδι που διεγείρει οποιαδήποτε από τις αισθήσεις του παιδιού - αναπτύσσει γνωστικές δεξιότητες και επηρεάζει τον τρόπο με τον οποίο το παιδί μαθαίνει για τον κόσμο του.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Πώς χαλαρώνει με τον Βλάσση στην καθημερινότητά της

Ένα τέτοιο αισθητηριακό παιχνίδι είναι και το messy play aka το ακατάστατο παιχνίδι. Εκείνο που μπορεί να δημιουργεί χαμό στο σπίτι αλλά ωφελεί ένα παιδί. Αυτό το γνωρίζει πολύ καλά η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου που αφήνει τον Βλάσση να εξερευνά τα πάντα γύρω του με τις αισθήσεις του.

Ο χαμός στο σαλόνι

Η πρώτη ανάρτηση με το messy play ήρθε πριν μερικές ημέρες: τότε που η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες από το ακατάστατο και γεμάτο με τριμμένα μπισκότα και δημητριακά σαλόνι της.

konstantina-spiropoulou.jpg

Βλέπετε η παρουσιάστρια έχει έναν πλαστικό δίσκο δραστηριοτήτων που γεμίζει με κακάο, δημητριακά, πολύχρωμο ρύζι, βρώμη, κρακεράκια, ντοματίνια και παιχνίδια. Τι κάνει ο Βλάσσης με αυτόν τον δίσκο; Παίζει και απολαμβάνει το ελεύθερο παιχνίδι χωρίς να νοιάζεται για τον χαμό που θα δημιουργήσεις - και όπως βλέπετε ο χαμός είναι πολύς!

kontstantina-spiropoulou-messy-play.jpg

Το αγαπημένο του παιχνίδι - Farm messy play

Ο Βλάσσης όμως δεν παίζει μόνος του. Πριν λίγες ώρες η Κωνσταντίνα Σπυροπούλου δημοσίευσε φωτογραφίες που δείχνουν τον Βλάσση να παίζει με μια φίλη του.

Μαθαίνοντας μέσα από το messy play

Το messy play περιλαμβάνει τη χρήση υλικών που παρέχουν μια απτική εμπειρία στα παιδιά. Η εξερεύνηση πραγμάτων όπως το ρύζι, το κακάο, η βρώμη και τα δημητριακά είναι μια αισθητηριακή απόλαυση για αυτά. Ανακαλύπτουν πώς φαίνονται και μυρίζουν τα διάφορα πράγματα ή πώς είναι στην υφή. Ο τρόπος με τον οποίο τα παιδιά βλέπουν και αισθάνονται τον κόσμο τους τα βοηθά να τον κατανοήσουν, οπότε το messy play τα διδάσκει για το περιβάλλον τους.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Το messy play του Βλάσση στο σπίτι

Είναι επίσης εξαιρετικό καθώς βοηθάει στην ανάπτυξη κοινωνικών και κινητικών δεξιοτήτων. Καθώς τα δαχτυλάκια τους προσπαθούν να πιάσουν κόκκους ρυζιού ή να ζουλήξουν ένα ντοματίνι, προωθείται η σύνδεση σώματος-μυαλού που είναι τόσο σημαντική για τη μετέπειτα ανάπτυξη.

Το messy play είναι επίσης ζωτικής σημασίας για την προώθηση των μαθηματικών και επιστημονικών δεξιοτήτων. Τα παιδιά πειραματίζονται με την αιτία και το αποτέλεσμα για να δουν πώς ο συνδυασμός υλικών αλλάζει το αποτέλεσμα ή μαθαίνουν να φτιάχνουν μοτίβα με υλικά.

Το να επιτρέπετε στα παιδιά να αφήνουν την περιέργειά τους να τα οδηγεί ενώ αναμειγνύουν αντικείμενα και υλικά είναι ενθαρρυντικό. Βοηθά στην ενίσχυση των δεξιοτήτων λήψης αποφάσεων και τα ενθαρρύνει να δοκιμάζουν νέα πράγματα.

Κωνσταντίνα Σπυροπούλου: Βόλτα με τους γιους της - «Ανακαλύπτοντας τον κόσμο μαζί»

Το καλύτερο από όλα, το messy play μπορεί να εφαρμοστεί σε κάθε σπίτι με υλικά που ήδη υπάρχουν στα ντουλάπια.

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved