Δημήτρης Αλεξάνδρου: Δείχνει γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τη φύση

Μαργαρίτα Νικολάου

instagram @dimitris_alexandrou

Οι φωτογραφίες του Δημήτρη Αλεξάνδρου και του μικρού Πάρη δείχνουν γιατί είναι σημαντικό τα παιδιά να έρχονται σε επαφή με τη φύση.

Ο λογαριασμός του Δημήτρης Αλεξάνδρου το τελευταίο διάστημα είναι γεμάτο με περιπέτειες από τις εξορμήσεις που κάνει στη φύση είτε με την Ιωάννα και τον μικρό Πάρη, είτε με τον μικρό Πάρη μόνο.

Δημήτρης Αλεξάνδρου:Η φώτο με τον Πάρη και το μήνυμα για τους πατεράδες που πρέπει να είναι παρόντες

Έχει εφοδιαστεί πια με εξοπλισμό, με βανάκι ειδικό για camping και βόλτες στη φύση και μέσα από τις αναρτήσεις του πάντα δείχνει τη σπουδαιότητα του να φέρνουν οι γονείς τα παιδιά τους σε επαφή με τη φύση από νωρίς μέσα από ταξίδια και μικρές ή γρήγορες εξορμήσεις.

Τελευταία τους βόλτα; Τούτη εδώ. Στη λίμνη Τσιβλού στην Αχαϊα. Μόλις 2,5 ώρες μακριά από την Αθήνα.

Το «μεταβατικό αντικείμενο» του Πάρη Αλεξάνδρου - Τι δεν αποχωρίζεται

O Πάρης περπατά ξυπόλητος στην ύπαιθρο, βοηθά με τις δουλειές (όπως θα δείτε καθαρίζει την ψησταριά) και απολαμβάνει την πεζοπορία στην πλάτη του μπαμπά του.


Όλες αυτές οι φωτογραφίες, όλα αυτά τα στιγμιότυπα είναι μια υπενθύμιση προς όλους τους γονείς: βγείτε στην ύπαιθρο και να διασκεδάσετε, ανεξάρτητα από την ηλικία των παιδιών σας.

Τούνη - Αλεξάνδρου: Στους καταρράκτες του Αγίου Ταξιάρχη με τον Πάρη

Όλες οι αναρτήσεις έχουν να κάνουν με τη δημιουργία αναμνήσεων «πολύ νωρίς». Ακόμα κι αν το παιδί σας μπορεί να μην θυμάται τις συγκεκριμένες λεπτομέρειες ενός οικογενειακού ταξιδιού ή μιας εκδρομής με τον μπαμπά (και τη μαμά), θα κουβαλά το συναισθηματικό περιεχόμενο αυτών των περιπετειών σε όλη του τη ζωή.


Το πιο σημαντικό είναι ότι, ανεξάρτητα από το πότε βγάζετε τα παιδιά σας στην ύπαιθρο, η επιστήμη υποστηρίζει ότι είναι η σωστή ιδέα. Σύμφωνα με μια δημοσίευση της Ιατρικής Σχολής του Χάρβαρντ, τα παιδιά βρίσκουν πολλά οφέλη από την παραμονή τους στη φύση.

Πάρης Αλεξάνδρου ο μικρός camper - Οι φώτο από τη δεύτερη φορά που κάνει camping

Τα οφέλη του camping στην ανάπτυξη των παιδιών

Το camping και οι mini εξορμήσεις είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείτε με την οικογένειά σας και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα κρατήσουν για μια ζωή. Εκτός από αυτό όμως, έχουν και πολλά οφέλη στην υγεία και την ανάπτυξη των παιδιών.

Ακολουθούν μερικά από αυτά:

  • Ο ήλιος παρέχει βιταμίνη D και άλλα οφέλη για το ανοσοποιητικό σύστημα.
  • Η διανυκτέρευση στην ύπαιθρο παρέχει έναν ασφαλή τρόπο για τα παιδιά να παίρνουν ρίσκα, κάτι που είναι ένα υγιές μέρος της ανάπτυξής τους.
  • Το camping γενικά, βοηθά στην κοινωνικοποίηση. Μελέτες δείχνουν ότι τα εξωτερικά περιβάλλοντα επιτρέπουν στα παιδιά να το κάνουν με έναν αδόμητο τρόπο και όχι με τρόπο που θα το κάνουν στο σχολείο ή σε κάποια εξωσχολική δραστηριότητα.

Camping με μικρά παιδιά

Ακολουθούν ορισμένες συμβουλές για τους μπαμπάδες που σχεδιάζουν ένα ταξίδι για camping με την οικογένειά τους:

Μιλήστε με τα παιδιά σας για το τι περιμένουν από το ταξίδι. Αυτό θα σας βοηθήσει να θέσετε ρεαλιστικές προσδοκίες και να αποφύγετε τυχόν απογοητεύσεις.

Βεβαιωθείτε ότι τα παιδιά σας είναι άνετα με την ιδέα να κοιμηθούν σε σκηνή ή στο αυτοκίνητο. Εάν δεν είναι, ίσως να θέλετε να εξετάσετε το ενδεχόμενο να νοικιάσετε ένα τροχόσπιτο.

Προγραμματίστε κάποιες δραστηριότητες που θα απολαύσουν τα παιδιά σας. Αυτές θα μπορούσαν να περιλαμβάνουν πεζοπορία, κολύμπι, ψάρεμα, παιχνίδια ή απλώς να κάθονται γύρω από τη φωτιά που θα ανάψετε το βράδυ.

Δείξτε υπομονή και κατανόηση. Το camping δεν είναι εύκολη υπόθεση, ειδικά για τα παιδιά που χρειάζονται χρόνο για να προσαρμοστούν.

Το πιο σημαντικό; Διασκεδάστε! Το camping είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να δεθείτε με την οικογένειά σας και να δημιουργήσετε αναμνήσεις που θα κρατήσουν μια ζωή.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved