Σάκης Τανιμανίδης: Έτσι στηρίζει την κόρη του στην ανάρρωση μετά το ατύχημα

Η μία του κόρη έσπασε το πόδι της.

Σάκης Τανιμανίδης: Έτσι στηρίζει την κόρη του στην ανάρρωση μετά το ατύχημα

Ένα δυσάρεστο απρόοπτο είχε η χθεσινή μέρα για την Χριστίνα Μπόμπα και τον Σάκη Τανιμανίδη.

Σάκης Τανιμανίδης: Επέστρεψε στην Ελλάδα μετά από ένα μήνα - Η γλυκιά φώτο με τις κόρες του

Η μία από τις δύο τους κόρες τους έσπασε το πόδι της και πήγε εσπευσμένα στο νοσοκομείο. Το περιστατικό έκανε γνωστό χθες η γνωστή influencer δημοσιεύοντας ένα insta story στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram με τον Σάκη Τανιμανίδη να έχει στην αγκαλιά την κόρη του η οποία είχε γύψο στο πόδι.

Tην κρατούσε τρυφερά προσπαθώντας να την απασχολήσει και να την στηρίξει όσο καλύτερα μπορεί, καθώς δεν είναι εύκολο για ένα μικρό παιδί να παραμείνει ήρεμο και χαλαρό έχοντας γύψο.

mpompa-kores.jpg

Προκειμένου να κάνουν το γεγονός λίγο πιο... διασκεδαστικό ( λέμε τώρα) κάλυψαν τον γύψο με αυτοκόλλητα ενώ η μικρή περνούσε τον χρόνο της ζωγραφίζοντας σε πίνακα γραφής.

Χριστίνα Μπόμπα: Η προσαρμογή των διδύμων στο σχολείο είναι δύσκολη υπόθεση - Η ανάρτησή της

Ο μπαμπάς της ήταν συνεχώς δίπλα της όπως και η μαμά της.

tanimanidis-kori.jpg

H μαμά Χριστίνα, ανέβασε πριν από λίγο ακόμα ένα στιγμιότυπο με την κόρη της να παίζει στο πάτωμα αυτή τη φορά.

mpompa.jpg

Πού οφείλονται συνήθως τα παιδικά κατάγματα;

Τα κατάγματα είναι αναμενόμενα κατά την παιδική και εφηβική ηλικία. Τα συχνότερα είναι εκείνα που προκύπτουν στο χέρι μεταξύ αγκώνα και αντίχειρα. Κατά την ενασχόληση με κάποιο άθλημα ή χόμπι, όπως το ποδήλατο ή τα πατίνια, ή με κάποια παιχνίδια στην παιδική χαρά, είναι πιθανό να προκύψουν από πτώσεις ή συγκρούσεις.

Το αφύσικο είναι τα κατάγματα αυτά να επαναλαμβάνονται μετά από ήπιες πτώσεις ή συγκρούσεις χαμηλής ενέργειας. Τότε οι γονείς τους θα πρέπει να αναζητήσουν απαντήσεις από εξειδικευμένους γιατρούς, προκειμένου να εντοπιστούν οι λόγοι και να αποτραπούν επόμενα κατάγματα στην παιδική ηλικία όσο και οστεοπορωτικά κατάγματα μετά τα 50, ιδίως στα κορίτσια που είναι πιο επιρρεπή σε αυτά μετά την εμμηνόπαυση.

Κατάγματα στην παιδική ηλικία - Αύξηση 56% στα κορίτσια και 32% στα αγόρια

Κατάγματα στην παιδική ηλικία - Θεραπεία

Όσον αφορά στη θεραπεία των καταγμάτων, είναι σημαντικό να απευθύνονται σε παιδοορθοπαιδικούς, διότι τα παιδικά οστά διαφέρουν από των ενηλίκων. Έχουν ανατομικές διαφορές, διαφορετική σύνθεση, είναι πιο εύκαμπτα και επουλώνονται γρηγορότερα, γεγονός που επηρεάζει το είδος της φροντίδας που χρειάζονται. Εάν για παράδειγμα το σημείο θραύσης είναι στο άκρο του οστού, στην περιοχή που ονομάζεται επίφυση, μπορεί να επηρεαστεί η φυσιολογική ανάπτυξή του.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved