Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τα σουέτ παπούτσια

Τι πρέπει να αποφύγετε για να μην τα καταστρέψετε.

Το tip της μαμάς: Πώς να καθαρίσετε τα σουέτ παπούτσια
Bigstock

Τα σουέτ παπούτσια είναι κομψά κι έχουν πάντα μια περίοπτη θέση στην παπουτσοθήκη σας τώρα το φθινόπωρο.

Ωστόσο, για τον καθαρισμό τους χρειάζεται να είστε λίγο πιο προσεκτικοί καθώς το σουέτ είναι ευαίσθητο υλικό.

Πώς να καθαρίσετε τα suede παπούτσια σας

Στεγνώστε τα σουέτ παπούτσια

Αν τα σουέτ παπούτσια έχουν βραχεί θα πρέπει να στεγνώσουν καλά πριν από τον καθαρισμό τους. Αποφύγετε το άμεσο ηλιακό φως ή την υψηλή θερμότητα, καθώς αυτό μπορεί να προκαλέσει περαιτέρω ζημιά. Ο χρόνος στεγνώματος είναι το κλειδί, γιατί αν τα σουέτ παπούτσια σας είναι ακόμα βρεγμένα όταν ξεκινάτε τη διαδικασία καθαρισμού, η βρομιά θα επεκταθεί.

Καθαρίστε τα με βούρτσα

Μόλις τα σουέτ παπούτσια σας είναι απαλλαγμένα από υγρασία, το πρώτο βήμα είναι να αφαιρέσετε τυχόν επιφανειακή βρομιά. Καλό είναι να χρησιμοποιήσετε μια βούρτσα για σουέτ. Διαφορετικά, αρκεί μια οδοντόβουρτσα ή οποιαδήποτε άλλη βούρτσα με μαλακές τρίχες. Κατά το βούρτσισμα, προσπαθήστε να ακολουθείτε την ίδια φορά ( πάνω ή κάτω) αποφεύγοντας τις κυκλικές κινήσεις.

suede-rouxa-kai-papoutsia-katharismos.jpg

Χρησιμοποιήστε γόμα καθαρισμού

Για τους επίμονους λεκέδες, η γόμα καθαρισμού για σουέτ είναι η καλύτερη λύση. Αν δεν έχετε, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μια γόμα για μολύβια ή οποιοδήποτε είδος γόμας από καουτσούκ, για να τρίψετε λεκέδες ή σημάδια που εξακολουθούν να φαίνονται στο σουέτ. Αποφύγετε να τρίψετε πολύ δυνατά γιατί θα αφήσετε σημάδια στο παπούτσι.

To tip της μαμάς: Πώς να πλύνετε σωστά τα αθλητικά παπούτσια στο πλυντήριο

Δοκιμάστε λευκό ξίδι ή οινόπνευμα

Το λευκό ξίδι βοηθά θεωρείται ιδιαίτερα αποτελεσματικό στην απομάκρυνση λεκέδων . Το ίδιο και το οινόπνευμα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το ένα ή το άλλο ρίχνοντας μερικές σταγόνες σε ένα πανί και ταμπονάροντας ελαφρά τον λεκέ. Να θυμάστε: μην τρίβετε το σουέτ με δύναμη γιατί θα καταστραφεί η υφή του σουέτ.

Με πληροφορίες από vogue.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved