Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για τέλεια γεμιστά που έγινε viral

Instagram / yvonini

Χρυσοχέρα η Υβόννη Μπόσνιακ.

Είναι γνωστή η αγάπη της Υβόννης Μπόσνιακ για τη μαγειρική η οποία κάθε φορά που μπαίνει στην κουζίνα…μεγαλουργεί.

Υβόννη Μπόσνιακ: Μαγείρεψε κάτι που ούτε και η ίδια ξέρει τι είναι... Δείτε φωτογραφία

Οι μαγειρικές της ικανότητες έγιναν γνωστές στο ευρύ κοινό στα χρόνια της πανδημίας όταν λόγω lockdown περνούσε περισσότερες ώρες στην κουζίνα. Άρχισε να αναρτά στον λογαριασμό της στο Instagram τις συνταγές δείχνοντας παράλληλα τόσο τα φαγητά όσο και τα γλυκά που έφτιαχνε και οι followers της έμειναν …άφωνοι με το αποτέλεσμα.

Κάλλιστα θα μπορούσε να συγκριθεί με έναν επαγγελματία chef ή pastry chef.

Τι να πρωτοθυμούμε: τα υπέροχα ψωμιά της,

τα λαχταριστά donuts,

τα churros ή τα περίφημα cinnamon rolls;

Για ένα αρκετό μεγάλο διάστημα, η Υβόννη Μπόσνιακ σταμάτησε να αναρτά συνταγές. Επανήλθε όμως δριμύτερη ανεβάζοντας νέα βίντεο, όπως αυτό για γεμιστές πιπεριές με κιμά.

Κρίνοντας από το αποτέλεσμα είναι απλά τέλειες.

Γεμιστά με κιμά

  • πιπεριές πράσινες και κόκκινες
  • τρία κρεμμύδια
  • ρύζι
  • 1 κιλό κιμά
  • μαιντανός ( ένα ματσάκι)
  • λάδι
  • ζωμό λαχανικών
  • κρασί
  • πελτές
  • ντομάτα τριμμένη
  • νερό
  • πατάτες
  • σκόρδο
  • έξτρα ντομάτα
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια φαρδιά κατσαρόλα σοτάρετε στο λάδι τα κρεμμύδια που έχετε ψιλοκόψει. Ρίχνετε το ρύζι, το ζωμό, το κρασί ανακατεύετε και προσθέτετε τον κιμά μέχρι να αλλάξει χρώμα. Στη συνέχεια, ρίχνετε τον πελτέ και μετά την τομάτα ( θα χρειαστεί και νερό για να βράσουν τα υλικά). Αφού ψιλοκόψετε τον μαιντανό, τον προσθέτετε στο τέλος.

Σε ένα στρόγγυλο ταψί, τοποθετείτε τις πιπεριές που έχετα καθαρίσει και τις γεμίζετε ( όχι μέχρι πάνω).

Σε ένα καθαρό τηγάνι ρίχνετε τις σκελίδες σκόρδο και τις σοτάρετε με λίγο λάδι. Προσθέτετε τις πατάτες που έχετε κόψει, αλατοπιπερώνετε και τις βάζετε στο ταψί ανάμεσα στις πιπεριές. Περιχύνετε με την τριμμένη ντομάτα, προσθέτετε λίγο αλάτι και πιπέρι , σκεπάζετε με αντικολλητικό χαρτί και αλουμινόχαρτο και ψήνετε στον φούρνο στους 180 C μέχρι να ροδίσουν.

* όσον αφορά τις ποσότητες η Υβόννη χρησιμοποιεί έναν δοσομετρητή χωρίς να αναγράφει ωστόσο τις ακριβείς ποσότητες. Μπορείτε να υπολογίσετε τα υλικά σας ανάλογα με το μέγεθος του ταψιού και των πιπεριών που θα μαγειρέψετε.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved