Ιωάννη Τούνη: «Τι θα κάνω με αυτό το μωρό;» - Η νέα της ανάρτηση για τον Πάρη
Τι αποκάλυψε η επιχειρηματίας για τον γιο της.
Από τις αγαπημένες δραστηριότητες του Πάρη Αλεξάνδρου όταν είναι στο σπίτι είναι η ανάγνωση παραμυθιών αλλά και η ζωγραφική.
Ο μικρός περνάει πολύ χρόνο ζωγραφίζοντας πολλές φορές παρέα με τη μητέρα του. Μάλιστα της ζητά να σχεδιάσει ξανά και ξανά μια φιγούρα αν του αρέσει.
Ιωάννα Τούνη - Δημήτρης Αλεξάνδρου: Ο Πάρης έκανε το πρώτο του trick or treat στο Μαϊάμι
Τι άλλο κάνει όμως όταν η Ιωάννα Τούνη δεν θέλει να ζωγραφίσει; Βάζει τις φωνές. Το αποκάλυψε η ίδια σε insta story που ανέβασε. «Σας έχω πει ξανά πόσο αγαπά ο Πάρης τη ζωγραφική. Πάντα με τραβολογάει, μου φέρνει μαρκαδόρους στο χέρι και φυσικά αν δεν θέλω να ζωγραφίσω φωνάζει δίχως αύριο».
Με τον μικρό της Πικάσο, όπως χαϊδευτικά τον αποκαλεί, ζωγραφίζουν στο πάτωμα,
και σχεδιάζουν τις αγαπημένες του φιγούρες, όπως κοκοράκια και κοτούλες.
«Τι θα κάνω με αυτό το μωρό;», αναρωτήθηκε η Ιωάννα Τούνη.
Ζωγραφική και παιδιά
Περίπου στην ηλικία των 18 μηνών τα παιδιά πιάνουν το μολύβι ή το μαρκαδόρο με το δείκτη ή με τη χούφτα τους. Δυσκολεύονται να σχεδιάσουν αυτό που θέλουν και στο σημείο που θέλουν, οπότε το αποτέλεσμα είναι μια μουτζούρα.
Στην ηλικία αυτή τα παιδιά εστιάζουν κυρίως στα χρώματα και τις γραμμές. Η τακτική ενασχόληση με τη ζωγραφική, ωστόσο, τα βοηθά να βελτιώσουν τις κινήσεις των δακτύλων τους και να αποκτήσουν έλεγχο του καρπού τους.
Δηλαδή, η ζωγραφική σταδιακά ενισχύει τον συντονισμό των κινήσεων και τον έλεγχο των μυών τους.
Καθώς τα παιδιά μεγαλώνουν, περίπου στα 2 με 3 χρόνια, μπορούν πλέον να ζωγραφίσουν κλειστά σχήματα και οι μουτζούρες αρχίζουν να αποκτούν σχήμα και νόημα, όπως π.χ. να απεικονίζουν ένα ανθρωπάκι, χωρίς περαιτέρω χαρακτηριστικά.
Λίγο αργότερα, στην ηλικία των 3-4 ετών τα παιδιά μπορούν να σχεδιάσουν ένα δέντρο, ένα σπίτι, ένα ανθρωπάκι, τον ήλιο, κλπ, συχνά στο ίδιο μέγεθος και με το ίδιο χρώμα, αλλά το αποτέλεσμα είναι πιο ρεαλιστικό.
Μέχρι τα 6-7 χρόνια, τα παιδιά μπορούν πια να υπολογίσουν τις αναλογίες σε ό,τι ζωγραφίζουν και αναπαριστούν όσα βλέπουν ή όσα φαντάζονται ρεαλιστικά.