Υβόννη Μπόσνιακ: H συνταγή της για την πιο γρήγορη λεπτή και τραγανή pizza που έχετε φτιάξει
Η συνταγή δεν είναι καινούργια, αξίζει όμως να τη δοκιμάσετε.
Η Υβόννη Μπόσνιακ είναι εξαιρετική μαγείρισσα. Όταν άρχισε να ανεβάζει στον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram τις συνταγές της, γινόταν ένας μικρός χαμούλης με δεκάδες σχόλια για διευκρινίσεις όσον αφορά τα υλικά και τις δοσολογίες.
Υβόννη Μπόσνιακ: Η συνταγή της για τέλεια γεμιστά που έγινε viral
Έφτιαξε λοιπόν κανάλι στο You Tube, το Yvonini's Kitchen Stories, όπου ανέβαζε τις συνταγές που έφτιαχνε σπίτι της. Ωστόσο, για να ένα αρκετά μεγάλο χρονικό διάστημα απείχε κι επανήλθε πριν λίγο καιρό αναρτώντας συνταγές στο Instagram.
Όπως έχει πει η ίδια, η μαγειρική την ηρεμεί. «Η αλήθεια είναι ότι μαγειρεύω από πάρα πολύ μικρή. Είναι η αγάπη μου και με ηρεμεί. Δεν θεωρώ βέβαια κακό κάποιος να αγαπάει την καριέρα του αλλά ωραίο είναι να βρούμε Ισορροπία», είχε γράψει χαρακτηριστικά στο Instagrama απαντώντας σε σχόλιο ακολούθου της.
Συνταγή για νόστιμα μαμαδίστικα cinnamon rolls
Σήμερα, επιλέξαμε και σας προτείνουμε μια παλιότερη συνταγή που είναι και το αγαπημένο της φαγητό στη Γερμανία. Λέγεται Flammkuchen και μοιάζει πάρα πολύ με την πίτσα.
Συνταγή για δύο flammkuchen (ή πίτσα)
Για τη ζύμη θα χρειαστείτε:
- 250 γραμ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 125 γραμ. νερό
- 1 κ/γ αλάτι
- 2 κ/σ ελαιόλαδο
Για το topping του flammkuchen
- 2 κρεμμύδια μεσαία
- 100 γραμ. σαλάμι ή μπέικον
- 300 γραμ. τυρί κρέμα
- 1 κ/γ αλάτι
- 1 κ/γ πιπέρι
Εκτέλεση
- Ανάβουμε το φούρνο στην πιο υψηλή θερμοκρασία που έχει πάνω κάτω ( 250-275 ανάλογα με το φούρνο σας).
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τα κρεμμύδια μας σε λεπτές ροδέλες.Τα βάζουμε σε ένα μπολ, ρίχνουμε 150 ml νερό και το βάζουμε στο φούρνο μικροκυμάτων για 1 λεπτό.
- Κόβουμε σε κυβάκια το σαλάμι.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το τυρί κρέμα μαζί με το αλάτι και το πιπέρι.
- Για την ζύμη θα βάλουμε όλα τα υλικά μας σε ένα μπολ. Μόλις ομοιογενοποιηθούν όλα τα υλικά, συνεχίζουμε να τη ζυμώνουμε για περίπου πέντε λεπτάκια μέχρι να έχουμε μία ελαστική ζύμη.
- Με ένα πλάστη ανοίγουμε τη ζύμη μας πάνω στον πάγκο.Όταν έχουμε κάνει το σχήμα μας το βάζουμε πάνω σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί. Την ανοίγουμε λίγο ακόμη με τα χέρια μας έτσι ώστε να απλωθεί όμορφα στο ταψί μας.
- Αλείφουμε ομοιόμορφα το μίγμα με το τυρί κρέμα, το αλάτι και το πιπέρι . Πάνω στην κρέμα θα βάλουμε τα κρεμμύδια μας και το σαλάμι.
- Στην κάτω κάτω θέση του φούρνου ψήνουμε για περίπου 7 με 10 λεπτά.
- Όταν πάρει ένα ωραίο χρώμα από πάνω, παίρνουμε το flammkuchen και το ρίχνουμε στον πάτο του φούρνου,να ψηθεί από κάτω για 45 δευτερόλεπτα.