Καλλιόπη Μπεζάντε: Γνωρίστε καλύτερα το κορίτσι του MasterChef που δημιούργησε το blue bao burger
Από τη συμμετοχή της στο MasterChef μέχρι τη δημιουργία της δικής της επιχείρησης, αποκαλύπτει τα μυστικά της κουζίνας και της ζωής της.
Η Καλλιόπη Μπεζάντε, η αγαπημένη σεφ και φιναλίστ του MasterChef, μας μιλά για το πάθος της για τη μαγειρική, την επιρροή του τηλεοπτικού διαγωνισμού στην καριέρα της, αλλά και για τις γεύσεις που τη «συνδέουν» με τα παιδικά της χρόνια.
Με έμπνευση από τη Νάξο και τη δημιουργική της ματιά, συνδυάζει παραδοσιακά και σύγχρονα στοιχεία, φέρνοντας μοναδικές γαστρονομικές εμπειρίες στο πιάτο σας.
1. Πότε ξεκίνησε η αγάπη σας για τη μαγειρική;
Υπήρχε πάντα η αγάπη για την μαγειρική, καθώς μεγάλωσα μέσα στις ναξιώτικες γεύσεις! Όλοι στο σπίτι μαγείρευαν. Όπου κι αν πήγαινα μύριζε μπαχάρια... Κάπως έτσι «μπήκε» το μικρόβιο μέσα μου και ευτυχώς δεν φεύγει με τίποτα.
2. Προτιμάτε να δημιουργείτε γλυκά ή αλμυρά πιάτα;
Μου αρέσει να βρίσκομαι σε μια κουζίνα και να δημιουργώ. Αγαπώ εξίσου και την μαγειρική και την ζαχαροπλαστική.
Δεν είναι λίγοι εκείνοι, βέβαια, που μου επισημάνουν πως είμαι καλύτερη στα γλυκά από ό,τι στα αλμυρά. Βέβαια δεν κάνω διακρίσεις. Η ευχαρίστηση που νιώθει ο κόσμος όταν δοκιμάζει από τα χέρια μου με βοηθά να εξελίσσομαι και στους δύο τομείς εξίσου.
3. Σας βοήθησε το Masterchef στην εξέλιξή σας; Αν ναι πώς, πέρα από τη δημοφιλία.
Ο τηλεοπτικός διαγωνισμός είναι σταθμός στην ζωή μου. Ξεκίνησε μια νέα περίοδος τόσο στην επαγγελματική μου πορεία όσο και στην προσωπική.
Έμαθα τον εαυτό μου και τους ανθρώπους καλύτερα. Ανακάλυψα τι πραγματικά με κάνει ευτυχισμένη και αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από το να μαγειρεύω.
Με βοήθησε πάρα πολύ σε γνώσεις, άνοιξαν πόρτες - και έκλεισαν βέβαια - αλλά τους οφείλω ένα τεράστιο ευχαριστώ!
4. Πού μπορεί να σας βρει ο κόσμος; Ετοιμάζετε κάποιο εορταστικό event;
Πλέον έχω την δίκη μου εταιρεία catering όπου ονομάζεται Tis popis street food και καλύπτουμε κάθε είδους εκδηλώσεις όπου από αρχές Φεβρουαρίου θα ετοιμάσουμε και τον πολυχώρο μας.
Ακόμη ασχολούμαι αρκετά με διαφορά φεστιβάλ που γίνονται στο κέντρο της Αθήνας όπως αυτή την περίοδο στην Τεχνόπολη του δήμου Αθηναίων στο Christmas Factory.
5. Μια και που τα Χριστούγεννα πλησιάζουν, ποιο είναι ένα τυπικό εορταστικό μενού στο catering σας;
Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν και εμείς ετοιμάζουμε πυρετωδώς τα εορταστικά μενού μας όπως:
- Το αγαπημένο πλέον σε όλους blue Bao burger με γεμιστή γαλοπούλα και sauce μοσχοφίλερο
- Ιδιαίτερη δροσιστική σαλάτα με εσπεριδοειδή & κάστανα.
- Γλυκό του κουταλιού ρόδι με γλυκάνισο και φυσικά την παραδοσιακή βασιλόπιτα.
6. Γράψτε μας μια αγαπημένη σας συνταγή που σας θυμίζει τα δικά σας Χριστούγεννα ως μικρό παιδί. Δώστε και ένα μικρό tip για σίγουρη επιτυχία.
Μια γρήγορη χριστουγεννιάτικη συνταγή όπου έχει σημαδέψει τα παιδικά μου χρόνια είναι το αρνάκι στο φούρνο με πατάτες Νάξου:
Υλικά
- 1 κιλό αρνί χεράκι
- 1/2 κιλό γραβιέρα Νάξου
- 5 κλωνάρια Θυμάρι
- φλούδες από λεμόνι
- 4 σκελίδες σκόρδου
Για τις πατάτες
- 1 κιλό πατάτες κομμένες σε κύβους
- 1 πορτοκάλι χυμό και ξύσμα
- 1 λεμόνι χυμό και ξύσμα
- 1 ποτήρι κρασί λευκό
- μπόλικο σκόρδο
- ρίγανη
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε μια μεγάλη γάστρα απλώνουμε λαδόκολλα και ρίχνουμε όλα τα υλικά μαζί και τα ανακατεύουμε μεταξύ τους.
- Από πάνω κλείνουμε πάλι με λαδόκολλα κλείνουμε την γάστρα και σιγομαγειρευουμε στο φούρνο πάνω κάτω στους 200 βαθμούς για περίπου 2 ώρες.
Μυστικό: Tσαλακώνουμε και βρέχουμε τις λαδόκολλες για να δημιουργήσουμε υγρασία. Δεν προσθέτουμε νερό βράζει στα ζουμιά του.
7. Τι είναι κάτι το οποίο δε γνωρίζει πολύς κόσμος για εσάς αλλά θα θέλατε να το ξέρει;
Είναι πάρα πολλά τα πράγματα που δεν ξέρει ο κόσμος για εμένα όπως το ότι διαθέτω την δίκη μου εταιρεία με κοσμήματα και χειροποίητα προϊόντα (κούπες, τσάντες, φούτερ κλπ).
Επίσης, μεγάλη μου αγάπη είναι η συγγραφή καθώς έχει κυκλοφορήσει το πρώτο μου βιβλίο με τίτλο «Streetfood αλά ελληνικά» όπου το γράψαμε μαζί με τον κύριο Ηλία Μαμαλάκη.
Aυτήν την περίοδο γράφουμε με το 9ο Δημοτικό Σχολείο Μυτιλήνης ένα πολύ όμορφο και ιδιαίτερο μαγειρικό ημερολόγιο.