Οι μπανάνες δεν θα μαυρίσουν όταν αποθηκεύονται σε σωστό σημείο στην κουζίνα

Πώς να διατηρήσετε τις μπανάνες σας φρέσκες για περισσότερες μέρες.

Οι μπανάνες δεν θα μαυρίσουν όταν αποθηκεύονται σε σωστό σημείο στην κουζίνα
Bigstock

Οι μπανάνες είναι ένα από τα πιο δημοφιλή φρούτα που καταναλώνονται όλες τις εποχές του χρόνου.

Συνήθως, τις τοποθετούμε σε ένα μπολ πάνω από τα άλλα φρούτα κι αυτό, σύμφωνα με δημοσίευμα του ιστότοπου express.co.uk είναι από χειρότερα σημεία για να τις αποθηκεύσουμε, καθώς έτσι χαλάνε γρήγορα.

Tips για μαμάδες: Αυτό είναι το κόλπο για να μην μαυρίζουν οι μπανάνες

banana-floudes-xriseis.jpg

Πώς διατηρούνται φρέσκες οι μπανάνες

Είναι δύσκολο να διατηρήσουμε τις μπανάνες φρέσκες και κίτρινες καθώς παράγουν μεγάλη ποσότητα αερίου αιθυλενίου, μια ορμόνη ανάπτυξης των φυτών που προκαλεί την ωρίμανση των φρούτων και ενισχύει τη γεύση.

Ωστόσο, όταν συσσωρεύονται πάρα πολλά φρούτα μαζί, απελευθερώνεται πολύ αιθυλένιο στον αέρα, γεγονός που προκαλεί ωρίμανση όλων των φρούτων με ταχύτερο ρυθμό.

Πώς μπορείτε να κάνετε τις μπανάνες να κρατήσουν περισσότερο;

Οι μπανάνες είναι γνωστό πως ωριμάζουν γρήγορα και εξίσου γρήγορα μαυρίζουν.

Ο καλύτερος τρόπος λοιπόν για να διατηρήσουμε τις μπανάνες φρέσκες για πολύ μεγαλύτερο χρονικό διάστημα είναι να τις αποθηκεύουμε μόνες τους στην κουζίνα, μακριά από άλλα φρούτα, καθώς τα μήλα, τα αχλάδια, τα αβοκάντο, τα ροδάκινα και τα δαμάσκηνα παράγουν επίσης αιθυλένιο.

sintagi-gia-tsai-me-mpananes.jpg

Μπανάνες στο ψυγείο: Ναι ή όχι;

Όπως εξηγεί η Linda Tyler, ιδρύτρια του Gracious Vegan, είναι μια κοινή παρανόηση ότι οι μπανάνες δεν μπορούν να αποθηκευτούν στο ψυγείο καθώς θα μαυρίσουν.

Ωστόσο, η αποθήκευση των μπανανών στο ψυγείο μειώνει σημαντικά την παραγωγή αερίου αιθυλενίου, οπότε ενώ η φλούδα θα αποχρωματιστεί, το εσωτερικό του φρούτου παραμένει κίτρινο, σφριγηλό και φρέσκο για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα.

Διατροφή μαμάς: Παχαίνουν οι μπανάνες ή όχι;

«Αν ξεφλουδίσετε την φλούδα μετά από μία εβδομάδα, θα διαπιστώσετε ότι η μπανάνα στο εσωτερικό της είναι πιο σφιχτή από εκείνη που έχετε αφήσει σε θερμοκρασία δωματίου και η γεύση της είναι εξίσου μια χαρά. Αν λοιπόν δεν σας αρέσουν οι ώριμες μπανάνες, μπορείτε να τις αποθηκεύετε στο ψυγείο αμέσως μόλις χάσουν το πράσινο χρώμα τους», συνιστά η η Linda Tyler.

© 2012-2025 Mothersblog.gr - All rights reserved