Γλυκοπατάτες μαγειρεμένες με τη φλούδα
Είναι πιο ελαφριές από τις κανονικές πατάτες και εάν τις κόψετε λεπτές γίνονται ωραίο σνακ με το κέτσαπ. Και να μην ξεχνάτε είναι ότι πιο αγαπημένο για τα παιδιά. Για έξι μερίδες θα χρειαστείτε τέσσερις κανονικές πατάτες.
Θα χρειαστείτε:
Τέσσερις κανονικές πατάτες
2 κουταλιές της σούπας λάδι
1 ½ κουταλιά τσίλι
1 ½ κουταλιά αλάτι
Κόψτε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος και βάλτε τις σε μια σανίδα με το επίπεδο μέρος προς τα κάτω. Κόψτε τις σε λεπτά κομμάτια μισοφέγγαρου. Μαγειρέψτε τις στο φούρνο για περίπου είκοσι λεπτά γυρνώντας τις μια φορά. Αφού τις βγάλετε βάλτε το υπόλοιπο αλάτι. Σερβίρονται με ένα μπολάκι με κέτσαπ για να τις βουτάτε.