Όχι δεν είναι δύο ηλικιωμένοι, αλλά δύο αδερφάκια 18 μηνών και 7 ετών αντίστοιχα!
Θυμόσαστε την ιστορία του «Benjamin Button»; Αυτά τα παιδιά είναι μόλις 18 μηνών και 7 ετών αντίστοιχα και μοιάζουν με ηλικιωμένους, μόνο που δεν πρόκειται για μια νέα ταινία, αλλά για την σκληρή πραγματικότητα που ζουν αυτά τα δυο μικρά παιδιά.
Τα δύο αδέλφια που βλέπετε στις εικόνες υποφέρουν από μία σπάνια πάθηση του δέρματος που τα κάνει να φαίνονται δεκαετίες μεγαλύτερα.
Η Anjali Kumari είναι επτά χρονών και ο αδελφός της, Keshav Kumar, είναι μόλις 18 μήνών, αλλά το ζαρωμένο δέρμα τους και τα πρησμένα τους πρόσωπα διαψεύδουν τη νεαρή ηλικία τους. Τα δύο αδέρφια πάσχουν από μια σπάνια μορφή προγηρίας, μια γενετική διαταραχή η οποία αναγκάζει το σώμα να μεγαλώνει με πολύ ταχύτερο ρυθμό από το κανονικό.
Οι δύο τους έχουν επίσης μια ασθένεια που ονομάζεται Cutis Laxá, που οι γιατροί στην Ινδία αναφέρουν πώς είναι ανίατη.
Η μικρή Anjali όταν ήταν έξι μηνών νοσηλεύτηκε στο νοσοκομείο λόγω πνευμονίας. Όταν ανάρρωσε οι γονείς της ανέφεραν ότι το δέρμα της κρεμούσε. «Πήγαμε πίσω στο νοσοκομείο αλλά μας είπαν πως δεν υπάρχει θεραπεία και πως η ζωή της είναι στα χέρια του Θεού. Όταν μετά από πέντε χρόνια γεννήθηκε ο Keshav, παρατηρήσαμε ότι έπασχε από τη ίδια ασθένεια. Δεν τον πήγαμε στο γιατρό γιατί ξέραμε ότι αφού δεν έκαναν τίποτε για την Anjali δεν θα έκαναν τίποτε και για τον Keshav!», είπαν οι γονείς!
H Anjali και o Keshav ζουν στο Ranchi στο Jharkhand της Ινδίας με τον πατέρα τους, Shatrughan Rajak, 40 ετών, τη μητέρα τους, Rinki Devi, 35 ετών και τη μεγαλύτερη αδελφή τους Shilpi που είναι 11 ετών.
Τα υπόλοιπα παιδιά τους κοροϊδεύουν και κανείς δεν παίζει μαζί τους. Νιώθουν μοναξιά και πολλές φορές η μικρή κλαίει που δεν μπορεί να ζήσει όπως τα άλλα παιδιά της ηλικίας της, είπε η 7χρονη Anjali στη MailOnline: «Το ξέρω πως είμαι διαφορετική από τα άλλα παιδιά στην ηλικία μου, έχω διαφορετικό πρόσωπο, διαφορετικό σώμα, τα πάντα διαφορετικά. Το πρόσωπό μου είναι πρησμένο, ενώ τα υπόλοιπα παιδιά είναι φυσιολογικά. Οι άνθρωποι με κοιτάζουν στο δρόμο και με σχολιάζουν αρνητικά. Οι συμμαθητές μου με φωνάζουν «daadi Άμμα» γιαγιά, «budhiya» γριά, «bandariya» μαϊμού και «hanuman» πίθηκο!».
Οι γονείς των παιδιών ψάχνουν απεγνωσμένα ελπίδα για μια θεραπεία, αλλά οι γιατροί στην Ινδία λένε πώς ιατρική βοήθεια μπορούν να αναζητήσουν μόνο στο εξωτερικό. «Ελπίζουμε να υπάρξει θεραπεία για τα παιδιά μας. Ο κόσμος τα φωνάζει γέρους και μας ραγίζει την καρδιά», ανέφερε ο 40χρονος πατέρας των παιδιών.