Όλες το έχουμε ζήσει και όλες το έχουμε περάσει. Κάποιες φορές θα έχουμε ζήσει και ατυχήματα στην κουζίνα. Τηγάνια και κατσαρόλες έχουν καεί και εμείς σπεύδουμε να χρησιμοποιήσουμε ό,τι βρίσκεται στο ντουλάπι για να τα καθαρίσουμε.
Πώς όμως φεύγουν τα καμένα σημάδια από μια κατσαρόλα ή ένα τηγάνι;
Απλά τα πράγματα και μάλιστα πολύ εύκολα.
1. Γεμίστε το τηγάνι (ή την κατσαρόλα) με βραστό νερό και ρίξτε μερικές σταγόνες υγρό πιάτων.
2. Βάλτε το τηγάνι στο μάτι της κουζίνας και αφήστε το να βράσει.
3. Αφήστε το να βράσει για περίπου 15 λεπτά ή και περισσότερα (εξαρτάται από το πόσο έχει καεί).
4. Χρησιμοποιήστε μια σπάτουλα και προσεκτικά «ξύστε» τα καμένα σημεία.
5. Μόλις αφαιρεθούν όλα τα καμένα υπολείμματα από τον πάτο, αδειάστε το τηγάνι και πλύνετέ το.
Διαβάστε επίσης:
Πώς θα ξεσκονίσετε το σπίτι και θα κρατήσετε τη σκόνη μακριά
Πώς θα καθαρίσετε την καφετιέρα σας
Η μαγειρική σόδα κάνει θαύματα! Δείτε 10 πράγματα που μπορείτε να καθαρίσετε με αυτή