Έχετε δει το τρέιλερ της νέας ταινίας «Ντάμπο το ελεφαντάκι»; Πάρτε χαρτομάντιλα (vid)
Από τις ωραιότερες live action ταινίες της Disney... Ανυπομονούμε!
Ξεχάστε την ταινία Bambi το ελαφάκι. Η πιο συγκινητική ταινία των παιδικών μας χρόνων ήταν ο Ντάμπο το ιπτάμενο ελεφαντάκι που το χώρισαν από τη μαμά του και το ανάγκασαν να γίνει «κλόουν» σε τσίρκο!
Πιστεύαμε ότι πιο συγκινητική ταινία δεν θα κυκλοφορούσε για να την αντικαταστήσει και όμως κάναμε λάθος. Το live action του remake της ταινίας μας έκανε να ανυπομονούμε για τη μέρα που θα βγει στους κινηματογράφους!
Ο Ντάμπο είναι αμερικανική ταινία κινουμένων σχεδίων του 1941. Η παραγωγή έγινε από τη Walt Disney Productions και η διανομή από την RKO Pictures. Πρόκειται για την τέταρτη ταινία κινουμένων σχεδίων μεγάλου μήκους της εταιρείας, μετά τις Η Χιονάτη και οι επτά νάνοι, Πινόκιο και Φαντασία. Η ιστορία της βασίστηκε στο έργο της Έλεν Άμπερσον και του Χάρολντ Περλ, ο οποίος το εικονογράφησε, και έχει ως επίκεντρό της έναν ανθρωπόμορφο ελέφαντα με το όνομα Ντάμπο. Ο Ντάμπο δέχεται γελοιοποίηση για τα μεγάλα του αυτιά, αλλά στην πραγματικότητα μπορεί να χρησιμοποιήσει τα αυτιά του ως φτερά για να πετάξει. Κατά τη διάρκεια της περισσότερης ταινίας, ο μόνος πραγματικός του φίλος, εκτός από τη μητέρα του, είναι ένας ποντικός με το όνομα Τίμοθι. Μια σχέση η οποία λειτουργεί σαν παρωδία της έχθρας που υπάρχει ανάμεσα σε ελέφαντες και ποντίκια, εξαιτίας του μύθου ότι οι πρώτοι φοβούνται τα δεύτερα.
Ο Ντάμπο κυκλοφόρησε στις 23 Οκτωβρίου 1941. Η ταινία δημιουργήθηκε για να καλυφθεί η οικονομική ζημιά της εταιρείας από την ταινία Φαντασία, για αυτό και η συγκεκριμένη ταινία δημιουργήθηκε με απλότητα και οικονομία. Η διάρκεια της δεν ξεπερνά τα 64 λεπτά, πράγμα που την καθιστά μία από τις μικρότερες ταινίες μεγάλου μήκους κινουμένων σχεδίων της Disney. Ο ήχος ηχογραφήθηκε συμβατικά με το σύστημα RCA, ενώ μια φωνή δημιουργήθηκε συνθετικά με το σύστημα Sonovox, αλλά επίσης ηχογραφήθηκε με το RCA.
Η ταινία κέρδισε Όσκαρ Καλύτερης Μουσικής το 1941.[4] Το 2017, η ταινία επιλέχθηκε για τη διατήρησή της στο Εθνικό Μητρώο Κινηματογράφου από τη Βιβλιοθήκη του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών ως "πολιτιστικά, ιστορικά ή αισθητικά σημαντική".
Η live-action προσαρμογή της ταινίας με σκηνοθέτη τον Τιμ Μπάρτον είναι προγραμματισμένη να κυκλοφορήσεις στις 29 Μαρτίου 2019.