Πώς να καθαρίσετε τον τρίφτη τυριού με λεμόνι και πατάτα
Ενώ το τρίψιμο του τυριού δεν είναι δύσκολο έργο, ο καθαρισμός του τρίφτη μπορεί να είναι ένας εφιάλτης.
Όσο περισσότερο περιμένετε για να καθαρίσετε τον τρίφτη σας, μετά την χρήση του, τόσο περισσότερο χρόνο και προσπάθεια θα χρειαστείτε αφού το τυρί ή ό,τι άλλο έχτε τρίψει θα έχει κολλήσει στην επιφάνειά του και θα έχει σκληρύνει. Ωστόσο, μπορείτε εύκολα να μειώσετε τον χρόνο καθαρισμού στο μισό, αν πάρετε ένα λεπτό για να πλύνετε γρήγορα τον τρίφτη σας μόλις ολοκληρώσετε τη χρήση του.
Ο πιο εύκολος τρόπος είναι να πλύνετε τον τρίφτη στο πλυντήριο των πιάτων αφού πρώτα έχετε καθαρίσει τα υπολείμματα τυριού. Ας δούμε πώς αλλιώς μπορείτε να τον καθαρίσετε:
Με λεμόνι
Θα χρειαστείτε
Μισό λεμόνι
2 με 3 κουταλιές αλάτι
Ένα μικρό μπολ
Υγρό πιάτων
Ένα πανί μικροϊνών
- Ρίξτε το αλάτι στο μπολ.
- Βυθίστε το κομμένο άκρο του λεμονιού στο αλάτι.
- Τρίψτε τον τρίφτη με το αλατισμένο λεμόνι.
- Αφήστε αυτό να καθίσει για τρία έως πέντε λεπτά.
- Ξεπλύνετε το τρίφτη με πολύ ζεστό νερό για να απομακρύνετε τυχόν υπολείμματα λεμονιού.
- Πλύνετε τον τρίφτη χρησιμοποιώντας υγρό πιάτων, νερό και ένα πανί μικροϊνών, όπως ακριβώς θα καθαρίζετε τα πιάτα.
- Ωστόσο, να θυμάστε ότι πρέπει να σκουπίζετε τον τρίφτη προς την κατεύθυνση των λεπίδων (το αντίθετο από το τρίψιμο), έτσι ώστε να μην καταστρέψετε τα δάχτυλά σας.
Αν δεν έχετε λεμόνι μπορείτε στη θέση του να χρησιμοποιήσετε μια πατάτα!