Γονείς βρήκαν τρόπο να απασχολούν την μπέμπα τους στο σπίτι

Και μάλιστα χωρίς οι ίδιοι να κάνουν κάτι….

Είναι γνωστό ότι τα μωρά ενθουσιάζονται με απλά καθημερινά πράγματα όπως είναι η ηλεκτρική σκούπα, το φαράσι, τα κουζινικά.

«Μαμά, βαριέμαι» - Πέντε διασκεδαστικά παιχνίδια με κουζινικά σκεύη (pics)

Δεν είναι μάλιστα λίγες οι φορές που αφήνουν τα παιχνίδια στην άκρη και προτιμούν να εξερευνήσουν- μπουσουλώντας - σημεία του σπιτιού που μπορεί να κρύβουν αντικείμενα και …εντυπωσιακές συσκευές, όπως για παράδειγμα το πλυντήριο ρούχων.

Η μπέμπα που θα δείτε στο βίντεο έχει καθίσει μπροστά από το πλυντήριο που είναι σε λειτουργία και παρακολουθεί το πρόγραμμα πλύσης.

Δύο έξυπνες ιδέες για να απασχολήσετε τα μικρά παιδιά στο σπίτι

Πλησιάζει κοντά, στη συνέχεια απομακρύνεται για λίγο και ξανακάθεται, συνεχίζοντας να βλέπει τα ρούχα να πλένονται.

Στα μάτια της φαντάζει τόσο εντυπωσιακό το πλύσιμο ρούχων!

Αν μη τι άλλο, είναι κι αυτός ένας τρόπος να απασχολήσετε για λίγο το μωρό σας όταν έχει γκρίνια ή δεν θέλει να παίξει με τα παιχνίδια του.

Ιδέες για να απασχολήσετε τα παιδιά ηλικίας 1- 3 ετών μέσα στο σπίτι

Επειδή θα υπάρξουν στιγμές που δεν θα ξέρετε πώς να απασχολήσετε τα μικρά παιδά ηλικίας 1- 3 ετών μέσα στο σπίτι, σας έχουμε μερικές ιδέες:

Παιχνίδια με νερό

Βάλτε τους στη βεράντα μια λεκάνη με νερό και γεμίστε τη με παιδικά παιχνίδια. Θα διασκεδάσουν όσο δεν φαντάζεστε. Μη σκέφτεστε τα νερά, μπορείτε να τα καθαρίσετε εύκολα.Αν δεν θέλετε να νερά στο μπαλκόνι, γεμίστε τη μπανιέρα με νερό, βάλτε μέσα τα αγαπημένα τους παιχνίδια και αφήστε τα παιδιά να παίξουν ( υπό την επίβλεψή σας πάντα).

Μουσική και κίνηση

Βάλτε ένα βίντεο με τα αγαπημένα τους τραγούδια και ξεκινήστε να χορεύετε κάνοντας συγκεκριμένες κινήσεις. Με αυτό τον τρόπο τα παιδιά σε αυτή την ηλικία μαθαίνουν να συντονίζουν τις κινήσεις τους.

Κατασκευές με πλαστελίνη

Από τις πιο αγαπημένες δραστηριότητες των μικρών παιδιών είναι το πλάσιμο της πλαστελίνης. Μπορείτε να τα βοηθήσετε να φτιάξουν διάφορα ζωάκια, κουλουράκια, γράμματα, αριθμούς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved