H Pink δεν αφήνει την 10χρονη κόρη της να έχει κινητό τηλέφωνο

  • Πράγματα που αξίζει να αναλογιστούν όλοι οι γονείς που έχουν παιδιά 10 ετών και πάνω
  • Πώς να διαχειριστούν οι γονείς τη χρήση του κινητού τηλεφώνου των παιδιών
  • Κινητό τηλέφωνο και ψυχική υγεία παιδιών

Όπως εξηγεί η ίδια πώς νιώθει αλλά και τους λόγους που δεν της το επιτρέπει.

Ένα σημαντικό ορόσημο της παιδικής ηλικίας και της ανατροφής των παιδιών είναι το ερώτημα πότε, όχι εάν, το παιδί σας είναι έτοιμο για το δικό του τηλέφωνο. Η Pink μιλάει για τους λόγους που νιώθει ότι η 10χρονη κόρη της, Willow, δεν είναι ακόμα αρκετά έτοιμη—και αναφέρει πολλά πραγματικά σπουδαία πράγματα που αξίζει να αναλογιστούν όλοι οι γονείς που έχουν παιδιά 10 ετών και πάνω.

«Υπάρχει μια φωτεινή πλευρά και μια σκιώδης πλευρά της τεχνολογίας γενικά για τους ενήλικες», λέει στην Carson Daly, δημοσιογράφο του TODAY. «Για τα παιδιά, δεν νομίζω ότι το έχω φτάσει σε αυτό το σημείο ακόμη. Έχω μια 10χρονη κόρη που δεν έχει τηλέφωνο, αν και μου είπε χθες: "Ξέρεις ότι τα περισσότερα παιδιά στην τάξη μου, πέμπτη δημοτικού, έχουν τηλέφωνο;". Εμένα αυτό δεν με νοιάζει!».

(Σηκώστε το χέρι σας αν η αντίδραση των γονιών σας όταν τους είπατε κάτι αντίστοιχο ήταν: Δηλαδή αν πήδαγε ο φίλος σου από το παράθυρο θα πηδούσες και εσύ;)

Ωστόσο, έχει δίκιο - επειδή μερικά παιδιά έχουν κάτι δεν σημαίνει ότι είναι κατάλληλο για κάθε παιδί. Αν και ο γονικός έλεγχος έχει προχωρήσει πολύ τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά δεν μπορούν να κατανοήσουν πλήρως τι σημαίνει να είσαι «online». Ειδικά όταν πρόκειται για διαφορετικές εφαρμογές, πόσο μάλλον για εφαρμογές μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Τούτου λεχθέντος, μεγαλώνουμε μια ψηφιακή γενιά παιδιών που θα συνεχίσουν να χρησιμοποιούν και να επωφελούνται από την τεχνολογία για το υπόλοιπο της ζωής τους. Η Pink, η οποία είναι επίσης μαμά του πεντάχρονου Jameson, αυτό το γνωρίζει. Μάλιστα γνωρίζει την καλή και και την κακή πλευρά των social media καλύτερα από τον καθένα.



Έχει εκτεθεί, έχει διαπληκτιστεί, έχει κριθεί και έχει αναγκαστεί να μην αναρτά στο παρελθόν φωτογραφίες των παιδιών της.

«Αυτή τη στάση δεν θα μπορούμε να την υποστηρίζουμε σίγουρα για πάντα, γι' αυτό όταν πρέπει θα αγκαλιάσουμε αυτή τη νέα πραγματικότητα και θα την ακολουθήσουμε!», είπε η Pink.

Ο τρόπος με τον οποίο κοινωνικοποιούμαστε μέσω των τηλεφώνων μας, έχει κάνει τους σημερινούς έφηβους περισσότερο ευάλωτους ψυχολογικά σε σχέση με τους Millennials.

Κινητό τηλέφωνο και ψυχική υγεία παιδιών

«Οι Millennials μεγάλωσαν επίσης με το διαδίκτυο, αλλά δεν ήταν πάντα παρόν στη ζωή τους, ανά πάσα στιγμή, μέρα και νύχτα», είπε η Jean Twenge σε ένα απόσπασμα από το βιβλίο της, προσαρμοσμένο για το The Atlantic. «Η άφιξη του smartphone έχει αλλάξει ριζικά κάθε πτυχή της ζωής των εφήβων, από τη φύση των κοινωνικών τους αλληλεπιδράσεων έως την ψυχική τους υγεία».

Πολλοί γονείς αναγνωρίζουν επίσης ότι το να δίνουν ένα τηλέφωνο στα παιδιά δημοτικού και τους εφήβους τους ώστε να μπορούν να επικοινωνούν μαζί τους ανά πάσα στιγμή—όταν κάνουν βόλτα ή βρίσκονται στις άλλες δραστηριότητές τους—είναι ένα από τα πλεονεκτήματα του να έχει ένα παιδί τηλέφωνο. Αλλά θυμηθείτε, τα τηλέφωνα υπήρχαν, υπάρχουν και θα εξακολουθούν να υπάρχουν (είναι αλήθεια).



Πώς να διαχειριστούν οι γονείς τη χρήση του κινητού τηλεφώνου των παιδιών

Ωστόσο, αν ανήκετε στους γονείς που θέλουν να έχουν τα παιδιά τους ένα κινητό τηλέφωνο για να τα βρίσκουν, τότε μπορούν να επιλέξουν ένα κινητό τηλέφωνο χωρίς εφαρμογές. Παλιάς τεχνολογίας. Έτσι και τη δουλειά τους θα κάνουν και θα έχουν και το κεφάλι τους ήσυχο.

Συγχαρητήρια στην Pink που γνωρίζει τι είναι σωστό για το παιδί της, ενώ αναγνωρίζει ότι και εκείνη σαν μητέρα και κατ' επέκταση και εμείς ως γονείς δεν μπορούμε να βγάλουμε την τεχνολογία εντελώς έξω από τη ζωή μας.

με πληροφορίες από το mother.ly και το Today.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved