Υγιεινά cupcakes αβοκάντο με αμύγδαλα (vid)
Υγιεινά, νόστιμα, θρεπτικά... Όλα τα έχουν αυτά τα cupcakes.
Το αβοκάντο είναι ένα μοναδικό φρούτο με υψηλή διατροφική αξία και οφέλη για την υγεία. Είναι πλούσιο σε κάλιο, τον ηλεκτρολύτη που ρυθμίζει τα υγρά του σώματος. Είναι επίσης καλή πηγή βιταμινών C και Ε. Η βιταμίνη C βοηθά την παραγωγή κολαγόνου και ελαστίνης, χαρίζοντας ελαστική και σφριγηλή επιδερμίδα, ενώ η βιταμίνη Ε μειώνει τις βλάβες που προκαλεί η υπερβολική έκθεση στον ήλιο και καταπολεμά τη γήρανση.
Τα αμύγδαλα από την άλλη, είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά και έρευνες έχουν δείξει ότι ρυθμίζουν τα επίπεδα λιπιδίων στο αίμα και μειώνουν τον κίνδυνο καρδιαγγειακών παθήσεων στους πάσχοντες από διαβήτη.
Τα αμύγδαλα μπορούν επίσης να αποτελέσουν σύμμαχο στην προσπάθεια απώλειας βάρους, καθώς μειώνουν το ποσοστό σωματικού λίπους.
Πώς μπορείτε να συνδυάσετε αυτά τα δύο σε ένα γλυκάκι; Φτιάχνοντας αυτά τα νόστιμα, λαχταριστά και υγιεινά cupcakes.
Υλικά που θα χρειαστείτε:
- 100 γραμ. αβοκάντο
- 2 κ.τ.γ χυμό λεμονιού
- 1 μεγάλο αβγό
- 20ml ελαιόλαδο
- 140 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1/4 κ.τ.γ μαγειρική σόδα
- 1 κ.τ.γ baking powder
- 20 γραμ σπασμένα αμύγδαλα