Θρεπτική σούπα καρότου για παιδιά - Κρεμώδης και σούπερ γευστική

Bigstock

Ένας έξυπνος τρόπος να φάνε τα παιδιά καρότα είναι η καροτόσουπα.  

Τα καρότα είναι πλούσια σε θρεπτικά συστατικά, όπως φυτικές ίνες, βιταμίνη Α, βιταμίνη C και ασβέστιο.

Συμβάλλουν στην υγεία των ματιών ενώ τα αντιοξειδωτικά τους βοηθούν στην προστασία της καρδιάς, του δέρματος, του εγκεφάλου και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Όπως συμβαίνει και με το σπανάκι, τα μαγειρεμένα καρότα έχουν μεγαλύτερη αντιοξειδωτική δράση, συγκριτικά με τα ωμά. Επιβραδύνουν τη γήρανση των κυττάρων και προστατεύουν το σώμα από τις επιζήμιες επιδράσεις των ελεύθερων ριζών. Η έκθεση σε ελεύθερες ρίζες συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης πολλών παθήσεων, όπως καρδιαγγειακά, καρκίνο, Αλτσχάιμερ κ.ά.

Σούπα καρότου

Μια μερίδα 2 φλιτζανιών καροτόσουπας παρέχει περίπου 5 γραμμάρια φυτικών ινών - που είναι περίπου το 19% των ημερήσιων αναγκών σε φυτικές ίνες.

Πώς θα τη φτιάξετε

Υλικά

  • 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
  • 1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 κοτσάνι σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες ( προαιρετικά)
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ψιλοκομμένο φρέσκο ​​θυμάρι ή μαϊντανό
  • 5 φλιτζάνια καρότα ψιλοκομμένα
  • 2 φλιτζάνια νερό
  • 4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο ή ζωμό λαχανικών
  • ½ φλιτζάνι μισό-μισό (προαιρετικά)
  • ½ κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε το βούτυρο μέχρι να λιώσει. Προσθέτετε το κρεμμύδι και το σέλινο, ανακατεύοντας για 4 έως 6 λεπτά μέχρι να μαλακώσουν και στη συνέχεια το σκόρδο και το θυμάρι (ή το μαϊντανό). Ανακατεύετε για περίπου 10 δευτερόλεπτα και στη συνέχεια ρίχνετε τα καρότα προσθέτοντας το νερό και τον ζωμό. Ελλατώστε τη φωτιά για να διατηρήσετε ένα ζωηρό βράσιμο και μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα καρότα (περίπου 25 λεπτά).

Μόλις βράσουν, πολτοποιήστε όλα τα λαχανικά στο μπλέντερ μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει η σούπα βελουτέ. Σερβίρετε προσθέτοντας το ελαιόλαδο.

Πηγή: eatingwell.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved