Κέικ πορτοκαλιού: Γρήγορο και θρεπτικό σνακ για νήπια

Φωτεινή Οικονομοπούλου
Bigstock

Plus: Θα λερωθεί μόνο ένα σκεύος.

Μόνο μια φέτα πορτοκαλιού μπορεί να προσφέρει στο νήπιο παιδί σας περισσότερες από 90% ημερήσιες ανάγκες πρόσληψης σε βιταμίνη C, ενώ οι πολυφαινόλες βοηθούν στην ενίσχυση του ανοσοποιητικού του.

Τα πορτοκάλια περιέχουν υψηλές ποσότητες βιταμινών και μετάλλων που είναι εξαιρετικά ευεργετικές για τους ιστούς, την ανάπτυξη και την γενικότερη υγεία των παιδιών.

Επιπλέον, η περιεκτικότητα σε βιταμίνη C βοηθά στην απορρόφηση του σιδήρου, ο οποίος αυξάνει τον αριθμό της αιμοσφαιρίνης και προλαμβάνει τα συμπτώματα της αναιμίας .

Ένα ακόμη θετικό είναι πως μπορεί να αντιμετωπίσει την δυσκοιλιότητα αλλά και να ανακουφίσει από τον πονόλαιμο. Με άλλα λόγια, έχει θεραπευτικές ιδιότητες αλλά ταυτόχρονα του βοηθά στην πέψη και την εύκολη απορρόφηση των θρεπτικών συστατικών.

Η συνταγή που θα κάνει τα παιδιά να φάνε τα πορτοκάλια

Τα περισσότερα παιδιά λατρεύουν τα πορτοκάλια. Άλλωστε είναι από τα πρώτα φρούτα που γνωρίζουν. Μεγαλώνοντας είτε θα τα λατρέψουν, είτε θα έχουν μια έκφραση αηδίας βλέποντάς το. Σε όποια κατηγορία όμως και αν ανήκουν τα παιδιά σας, δεν θα πουν ποτέ όχι σε ένα νόστιμο και αφράτο κομμάτι κέικ πορτοκαλιού που θα τους σερβίρετε.

Ο χρόνος προετοιμασίας αυτού του κέικ, που θα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι, είναι μονάχα 5λεπτά και ο χρόνος ψησίματος 55. Συνολικά: Σε μια ωρίτσα θα έχετε έτοιμο ένα υγιεινό επιδόρπιο με απίστευτη γεύση.

Υλικά για το μείγμα

  • 1 ολόκληρο πορτοκάλι
  • 3 αυγά
  • 2 φλιτζάνια αλεσμένη βρώμη
  • 2 κουταλάκια του γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 1/3 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 3/4 φλιτζανιού σιρόπι σφενδάμου
  • 1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας

Υλικά για το γλάσο

  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κούπα χυμό πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 180C
  • Απλώνετε λαδόκολλα σ’ ένα στρογγυλό ταψί 8 ιντσών ή το λαδώνετε
  • Πλένετε και στεγνώνετε καλά το πορτοκάλι
  • Μεταφέρετε όλα τα υλικά στο μπλέντερ
  • Ανακατεύετε πολύ καλά μέχρι το μείγμα να ομογενοποιηθεί
  • Μεταφέρετε στο ταψί
  • Ψήνετε για 50 λεπτά έως μία ώρα μέχρι να ροδίσει.
  • Βγάζετε από τον φούρνο και αφήνετε να ξεκουραστεί στο ταψί για τουλάχιστον 15 λεπτά
  • Όταν κρυώσει εντελώς περιχύνετε με το γλάσο

Σημειώσεις

  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε 1 3/4 φλιτζάνι κανονικό αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι χωρίς γλουτένη αντί για βρώμη.
  • Οποιοδήποτε άλλο λάδι κάνει ή ακόμα και το λιωμένο βούτυρο
  • Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε μέλι ή αγαύη αντί για σιρόπι σφενδάμου όπως επίσης και κρυσταλλική ζάχαρη .

Πηγές: hungryhappens.net & momjunction.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved