Πότε ένα μωρό μπορεί να φάει πεπόνι

Σε ποια ηλικία μπορεί να φάει ένα παιδί πεπόνι

Μαργαρίτα Νικολάου
Πότε ένα μωρό μπορεί να φάει πεπόνι
Bigstock

Το πεπόνι είναι ένα αγαπημένο καλοκαιρινό φρούτο για πολλές οικογένειες. Είναι γλυκό, υγιεινό και ένας υπέροχος τρόπος για να δροσιστεί κανείς, αλλά πριν το σερβίρετε στο μικρό σας παιδί, μάθετε πότε μπορείτε να το ταΐσετε στο μωρό σας με ασφάλεια.

Συστήνοντας το πεπόνι στα μωρά

Η μεγαλύτερη ανησυχία όταν εισάγετε νέες τροφές στο μωρό σας είναι αν θα μπορέσει να τις χωνέψει. Το στομάχι του μωρού σας είναι ευαίσθητο και χρειάζεται χρόνος για να προσαρμοστεί στη στερεά τροφή. Ορισμένες τροφές, όπως το μέλι, δεν πρέπει να εισάγονται μέχρι το μωρό σας να είναι τουλάχιστον ενός έτους.

Το πιο εύκολο παγωτό πεπόνι με ένα υλικό είναι αυτό

Ευτυχώς, δεν χρειάζεται να περιμένετε τόσο πολύ για να εντάξετε στη διατροφή του το πεπόνι. Μάλιστα, είναι από τα πρώτα φρούτα που μπορείτε να δώσετε στο μικρό σας. Η Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία συνιστά να αρχίσετε τις στερεές τροφές, συμπεριλαμβανομένων φρούτων και λαχανικών, από τον 6ο μήνα και μετά.

Το πεπόνι είναι ένα από τα πρώτα φρούτα που μπορείτε για να προσφέρετε στο μωρό σας. Είναι μαλακό και υδαρές, επομένως δεν θα πρέπει να είναι πολύ δύσκολο για το μωρό σας να το καταπιεί. Πολτοποιείται εύκολα και είναι επίσης γλυκό, κάτι που αρέσει σε πολλά μωρά.

Πεπόνι: Τα διατροφικά οφέλη στα μωρά

Το πεπόνι είναι γεμάτο με μικροθρεπτικά συστατικά όπως βιταμίνες και μέταλλα που θα βοηθήσουν το μωρό σας να μεγαλώσει και να αναπτυχθεί.

Για παράδειγμα, έχει περισσότερα από 470 μικρογραμμάρια β-καροτίνης ανά φλιτζάνι. Η βήτα καροτίνη είναι ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που το σώμα μετατρέπει σε βιταμίνη Α. Η λήψη αρκετής βιταμίνης Α βοηθά τα μάτια του μωρού σας να αναπτυχθούν ενώ είναι επίσης απαραίτητη για τη σωστή λειτουργία των πνευμόνων, των νεφρών, της καρδιάς και του ανοσοποιητικού συστήματος.

Το πεπόνι είναι επίσης ένας εύκολος τρόπος για να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας παραμένει ενυδατωμένο. Ειδικά κατά τους θερμότερους μήνες, είναι σημαντικό να βεβαιωθείτε ότι το μωρό σας πίνει αρκετά υγρά. Το πεπόνι είναι γεμάτο με νερό. Αξίζει να γνωρίζετε ότι στα100 γραμμάρια πεπονιού περιέχονται περίπου 90 γραμμάρια νερό. Εάν το παιδί σας είναι ιδιότροπο ή δεν του αρέσει να πίνει νερό, το πεπόνι θα το βοηθήσει να λάβει τα υγρά που χρειάζεται.

Πώς να προετοιμάσετε το πεπόνι για τα μωρά

Ο καλύτερος τρόπος για να σερβίρετε για πρώτη φορά το πεπόνι στα παιδιά σας, είναι η πολτοποίηση. Πολτοποιήστε το μέχρι να γίνει λείο και δώστε το στο μωρό σας να το δοκιμάσει.

Τα ελαφρώς μεγαλύτερα μωρά που μπορούν να χειριστούν τις κομμένες τροφές μπορούν να απολαύσουν μικρά κομμάτια πεπονιού. Βεβαιωθείτε ότι τα κομμάτια είναι αρκετά μικρά ώστε το παιδί σας να μην πνίγει. Ταΐστε το μόνο ένα κομμάτι κάθε φορά και προσέχετε το μωρό σας ενώ τρώει.

Δεν χρειάζεται να αναφέρουμε ότι το πεπόνι πρέπει να είναι καλά καθαρισμένο και να μην έχει σπόρους.

πηγή: webmd.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved