Είναι η σπιρουλίνα ασφαλής για τα παιδιά;

Bigstock

Όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε για τη σπιρουλίνα πριν την βάλετε στην καθημερινότητα των παιδιών σας.

Να καταναλώνουν τα παιδιά σπιρουλίνα ή όχι; Η απάντηση είναι ναι. Η σπιρουλίνα, όπως και πολλές άλλες σούπερ τροφές φυτικής προέλευσης, είναι απολύτως ασφαλής για κατανάλωση από τα παιδιά. Ως τροφή, η σπιρουλίνα αντιπροσωπεύει μια πλήρη vegan πηγή πρωτεΐνης. Όταν προμηθεύεται και χορηγείται σωστά, μπορεί να είναι ένα φανταστικό συμπλήρωμα διατροφής τόσο για τους ενήλικες όσο και για τα παιδιά.

Σπιρουλίνα: Ανακαλύψτε τα οφέλη που μπορεί να προσφέρει στους ενήλικες και τα παιδιά!

Η σωστή ποσότητα σπιρουλίνας στη διατροφή του παιδιού σας

Τα παιδιά είναι πιο μικρά από τους ενήλικες – αυτό είναι προφανές. Εξαιτίας αυτού, η σωστή ποσότητα σπιρουλίνας που πρέπει να δώσετε στα παιδιά σας θα διαφέρει ανάλογα με την ηλικία και το βάρος τους. Συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας ή έναν ειδικό διατροφολόγο για τη δοσολογία όχι μόνο της σπιρουλίνας αλλά και οποιουδήποτε συμπληρώματος διατροφής, επιλέγετε να δώσετε στο παιδί σας. Τούτου λεχθέντος, η σπιρουλίνα είναι μια τροφή και ως εκ τούτου είναι ασφαλής για τα παιδιά.

Σπιρουλίνα - Τα οφέλη στην υγεία των παιδιών

Τα οφέλη της σπιρουλίνας είναι πολλά. Είναι μια εξαιρετική πηγή βιταμινών του συμπλέγματος Β, βιταμίνης Α (με τη μορφή βήτα καροτίνης), σιδήρου και μιας μεγάλης ποικιλίας βασικών μετάλλων. Σε μελέτες, έχει αποδειχθεί ότι έχει ευεργετικές επιδράσεις στο ανοσοποιητικό και στο καρδιαγγειακό σύστημα.

Αναλυτικά:

  • Είναι εξαιρετική πηγή φυτικής πρωτεΐνης είναι πλούσια σε Ωμέγα 6 απαραίτητα λιπαρά οξέα και περιέχει τα απαραίτητα αμινοξέα.
  • Περιέχει αντιοξειδωτικά (Καροτενοειδή, Βιταμίνη Ε, Φυκοκυανίνη και Υπεροξειδική Δισμουτάση), βιταμίνες (Προβιταμίνη Α, Βιταμίνη Β12, Βιταμίνη Κ) και πολυάριθμα μέταλλα.
  • Ως καλή πηγή σιδήρου συμβάλλει στη φυσιολογική λειτουργία του ανοσοποιητικού συστήματος και στην βελτίωση της άμυνας του οργανισμού .
  • Η Βιταμίνη Β12 που περιέχει υποστηρίζει τον φυσιολογικό σχηματισμό καθώς και την λειτουργία του νευρικού συστήματος.

Πώς να σερβίρετε τη σπιρουλίνα στα παιδιά;

Πριν λίγες μέρες σας δώσαμε μία καταπληκτική συνταγή για υγιεινό smoothie bowl με μπλε σκόνη σπιρουλίνας. Δείτε τη εδώ και φτιάξτε τη και εσείς.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved