Βρεφικό γάλα σε σκόνη: Γιατί να το προτιμήσετε

Γιατί είναι ωφέλιμο το γάλα σε σκόνη για τα μωρά;

Βρεφικό γάλα σε σκόνη: Γιατί να το προτιμήσετε
Bigstock

Είναι αλήθεια ότι το μητρικό γάλα χαρακτηρίζεται ως υγρός χρυσός όσον αφορά στη διατροφή του μωρού, αλλά πολλές είναι οι μαμάδες εκείνες που επιλέγουν βρεφικό γάλα σε σκόνη.

Τα βρεφικά γάλατα παρασκευάζονται συνήθως από αγελαδινό γάλα, που υφίσταται τροποποίηση στα συστατικά του και εμπλουτίζεται έτσι, ώστε να προσομοιάζει στο μητρικό γάλα.

5 τρόποι για να φτιάξετε την λίστα του σουπερμάκετ εξοικονομώντας χρόνο και χρήματα

5 λόγοι για να το προτιμήσετε

1. Εναλλακτική λύση

Το βρεφικό γάλα σε σκόνη είναι μια εξαιρετική εναλλακτική για μητέρες που, για διάφορους λόγους, δεν μπορούν να θηλάσουν . Παρέχει τα απαραίτητα θρεπτικά συστατικά που χρειάζεται το μωρό σας για να αναπτυχθεί σωστά.

2. Εύκολο στη χρήση

Το βρεφικό γάλα σε σκόνη είναι πολύ εύκολο στη χρήση και μπορεί να προετοιμαστεί γρήγορα. Το μόνο που χρειάζεστε είναι βραστό νερό και σωστή αναλογία σκόνης.

3. Πλούσια διατροφική αξία

Οι φόρμουλες βρεφικού γάλακτος είναι σχεδιασμένες να παρέχουν σταθερή διατροφική αξία, εξασφαλίζοντας ότι το μωρό σας λαμβάνει όλες τις απαραίτητες βιταμίνες και μέταλλα σε κάθε γεύμα.

Γιατί νιώθω τόσο λυπημένη όταν θηλάζω;

4. Διαθεσιμότητα και ποικιλία

Υπάρχει μεγάλη ποικιλία σε βρεφικές φόρμουλες καλύπτοντας όλες τις ανάγκες των παιδιών: από βιολογικά έως έως ειδικές φόρμουλες για μωρά με αλλεργίες ή πεπτικά προβλήματα.

5. Μεγαλύτερη διάρκεια ζωής

Το βρεφικό γάλα σε σκόνη έχει μεγαλύτερη διάρκεια ζωής σε σύγκριση με το υγρό γάλα, καθιστώντας το πιο πρακτικό και οικονομικό για τις οικογένειες που θέλουν να έχουν πάντα διαθέσιμο απόθεμα.

Η επιλογή του βρεφικού γάλακτος σε σκόνη μπορεί να προσφέρει ευελιξία και πρακτικότητα για πολλές οικογένειες, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει την υγιή ανάπτυξη του μωρού.

Γιατί το μωρό μου δεν θέλει να πιει το γάλα που έχω αντλήσει;

mitriko-gala.jpg

Είδη φόρμουλας γάλακτος

Τέλος, στο εμπόριο κυκλοφορούν γάλατα για μωρά με ειδικές διατροφικές ανάγκες, όπως:

1. Γάλα με πρωτεΐνη σόγιας

Για μωρά που το πεπτικό τους σύστημα δεν «αντέχει» το αγελαδινό γάλα. Το γάλα αυτό περιέχει πρωτεΐνη σόγιας, φυτικά λιπαρά ως πηγή λίπους, πρόσθετους υδατάνθρακες , βιταμίνες και μέταλλα.

2. Υποαλλεργικό γάλα

Αυτό το γάλα περιέχει μερικώς ή πλήρως υδρολυμένη πρωτεΐνη ή ελεύθερα αμινοξέα .

3. Γάλα χωρίς λακτόζη

Για μωρά που έχουν δυσανεξία στη λακτόζη. Αυτό μπορεί να συμβεί κυρίως σε πρόωρα βρέφη, βρέφη με χαμηλό σωματικό βάρος κατά τη γέννηση ή βρέφη με δυσκοιλιότητα .

Όταν το νήπιο δεν πίνει το γάλα του – Συμβουλές και υποκατάστατα

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved