Οι καλύτερες πρώτες τροφές για τα μωρά

Ποιες τροφές να εισάγετε πρώτα στη διατροφή του μωρού.

Οι καλύτερες πρώτες τροφές για τα μωρά

Οι στερεές τροφές εισάγονται στην βρεφική διατροφή από τον έκτο περίπου μήνα κι έπειτα και ένας νέος κόσμος ανοίγεται μπροστά στο μωρό γεμάτος νέες γεύσεις και υφές.

DIY βρεφικές συνταγές για πουρέ

Πώς θα καταλάβετε ότι το μωρό είναι έτοιμο για τις στερεές τροφές

Εάν εισάγετε τις στερεές τροφές στη διατροφή του μωρού πολύ νωρίς αυξάνεται ο κίνδυνος πνιγμού. Εάν από την άλλη τις εισάγεται πολύ αργά μπορεί να είναι ένας λόγος για την αργή ανάπτυξη του βρέφους ή ακόμα και την αποστροφή του για τις στερεές τροφές. Tο timing, συνεπώς, είναι το παν. Οι ειδικοί έχουν προσδιορίσει τις ενδείξεις που δείχνουν ότι το μωρό είναι έτοιμο .

Το μωρό μπορεί να κάθεται μόνο του στο καρεκλάκι φαγητού. Αυτό σημαίνει ότι το μωρό μπορεί να στηρίζει μόνο του το κεφάλι του το οποίο είναι κομβικό για την αποφυγή πνιγμού.

Τι είναι το «toddler dinner» και γιατί αξίζει να το δοκιμάσετε

Περιεργάζεται τα φαγητά την ώρα του φαγητού. Τα παιδιά μιμούνται ό,τι κάνουν οι μεγάλοι. Εάν σας βλέπει να κάθεστε στο τραπέζι να τρώτε και θέλει να κάνει το ίδιο, τότε μάλλον είναι η ώρα για τις στερεές τροφές.

Μπορεί να μετακινήσει το φαγητό στο πίσω μέρος του στόματός του και να το καταπιεί. Εάν κάνει το αντίθετο, όχι επειδή δεν του αρέσει το φαγητό, αλλά επειδή ακόμα δεν έχει μάθει εξοικειωθεί με τη διαδικασία της κατάποσης, ίσως πρέπει να περιμένετε λίγο ακόμα μέχρι να του δώσετε τις στερεές τροφές.

mwro-sterees-trofes.jpg

Οι καλύτερες πρώτες τροφές για μωρά

Δεν υπάρχει κανόνας για το ποιες τροφές να δώσετε πρώτες, δεύτερες κτλ στο μωρό. Παρ 'όλα αυτά, συγκεκριμένα δημητριακά μωρών όπως για παράδειγμα το πλιγούρι βρόμης θεωρούνται ιδανικά. Μπορείτε να το αναμείξετε με περισσότερο ή λιγότερο γάλα για να πετύχετε την υφή που θέλετε και παράλληλα είναι πλούσιο σε βιταμίνες και μέταλλα

Πολλοί γιατροί επίσης συστήνουν την έναρξη των λαχανικών πριν από τα φρούτα, χωρίς ωστόσο να υπάρχει κάποια ένδειξη ότι αυτό θα επηρέαζε κάπως τις προτιμήσεις των μωρών στο μέλλον. Τα μωρά αγαπούν εγγενώς τα γλυκά και η σειρά εισαγωγής στερεών στο μωρό δεν το αλλάζει αυτό.

6 συνταγές για φρουτόκρεμα με πεπόνι για μωρά

Παρακάτω μπορείτε επίσης να βρείτε τις πιο συνηθισμένες πρώτες τροφές για το μωρό. Είναι υγιεινές, εύπεπτες και έχουν γεύση που αρέσει στα μωρά.

  • Πλιγούρι βρόμης
  • Γλυκοπατάτα
  • Μπανάνα
  • Αβοκάντο
  • Μήλο
  • Αχλάδι
  • Κολοκύθα

Εάν το παιδί σας θηλάζει, συμβουλευτείτε τον παιδίατρό σας για την εισαγωγή του κρέατος στη βρεφική διατροφή.

Μέχρι τον 9ο μήνα το μωρό θα έχει εκτεθεί σε μια ποικιλία τροφίμων, συμπεριλαμβανομένων των δημητριακών, των λαχανικών, των φρούτων, του κρέατος, των αυγών και των ψαριών.

Baby food με αβοκάντο και μύρτιλα - Φτιάξτε την σούπερ φρουτόκρεμα

Το μέλι και το αγελαδινό γάλα είναι απαγορευτικά τον πρώτο χρόνο. Επίσης, αποφύγετε τα επεξεργασμένα τρόφιμα και τα τρόφιμα που είναι επικίνδυνα για πνιγμό.

Με πληροφορίες από The Bump.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved