To tip της μαμάς: Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος τα προϊόντα καθαρισμού; Πώς θα το καταλάβετε

6 σημάδια ότι χρησιμοποιείτε με λάθος τρόπο τα προϊόντα καθαρισμού.

To tip της μαμάς: Μήπως χρησιμοποιείτε λάθος τα προϊόντα καθαρισμού; Πώς θα το καταλάβετε
Bigstock

Υπάρχουν δεκάδες καθαριστικά γενικής χρήσης για οποιαδήποτε επιφάνεια. Όμως συχνά, διαπιστώνετε ότι το αποτέλεσμα δεν είναι το αναμενόμενο.

Τι μπορεί να φταίει; Μήπως τελικά κάνετε κάποιο λάθος; Ας δούμε ποια σημάδια μαρτυρούν ότι δεν χρησιμοποιείτε σωστά τα προϊόντα καθαρισμού.

Tips για μαμάδες: Φτιάξτε φυσικά καθαριστικά με μαγειρική σόδα

hacks-kathariotitas.jpg

Δεν φεύγει η βρομιά

Το νούμερο ένα σημάδι ότι χρησιμοποιείτε λάθος προϊόν καθαρισμού είναι όταν η βρομιά δεν φεύγει. Τι κι αν τρίβετε επίμονα, με σφουγγάρι και μπόλικο απορρυπαντικό. Το αποτέλεσμα είναι το ίδιο. Σε αυτή την περίπτωση, μην κουράζεστε. Απλά επιλέξτε ένα άλλο καθαριστικό.

Χρησιμοποιείτε καθαριστικά πολλαπλών χρήσεων κυριολεκτικά σε όλα

Σε ποιον δεν αρέσει το σπρέι καθαρισμού πολλαπλών χρήσεων; Ωστόσο, δεν είναι κατάλληλο για τα πάντα. Εάν θέλετε να καθαρίσετε ορισμένους τύπους ξύλινων επίπλων, φυσικής πέτρας ή μετάλλων όπως ο χαλκός, πρέπει να χρησιμοποιήσετε καθαριστικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για τέτοιου είδους επιφάνειες, διαφορετικά υπάρχει κίνδυνος να τις καταστρέψετε.

Το καθαριστικό αφήνει υπολείμματα

Καθαρίζετε κάτι και εξακολουθεί να φαίνεται βρόμικο; Ήρθε η ώρα να στραφείτε σε ένα καθαριστικό που δεν αφήνει υπολείμματα. Εναλλακτικά, θα μπορούσε να είναι το σωστό προϊόν, αλλά να χρησιμοποιείτε λάθος τύπο πανιού.

Χρησιμοποιείτε μεγάλη ποσότητα

Αν διαπιστώσετε ότι το καθαριστικό τελειώνει πολύ γρήγορα, το πιο πιθανόν είναι ότι χρησιμοποιείτε μεγαλύτερη ποσότητα προκειμένου να έχετε το επιθυμητό αποτέλεσμα. Οπότε μάλλον είναι ένα αναποτελεσματικό προϊόν. Έτσι, εάν διαπιστώσετε ότι πρέπει να το αντικαθιστάτε συχνά ίσως χρειαστεί να επιλέξετε κάποιο άλλο.

kanela-kathariotita.jpg

Προτιμάτε τα απολυμαντικά μαντηλάκια αντί για τα σπρέι

Τα απολυμαντικά μαντηλάκια είναι αποτελεσματικά και πολύ πρακτικά ωστόσο δεν είναι κατάλληλα για την καθαριότητα του σπιτιού.

Επηρεάζουν την υγεία σας

Εάν τα προϊόντα καθαρισμού σας προκαλούν δύσπνοια, εξανθήματα ή τσούξιμο και πόνο θα πρέπει άμεσα να σταματήσετε να το χρησιμοποιείτε. Υπάρχουν πολλά αποτελεσματικά προϊόντα στην αγορά με τα οποία μπορείτε να καθαρίσετε άνετα και με ασφάλεια.

Με πληροφορίες από το realsimple.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved