8 κοινά λάθη των εφήβων στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου τους

Συμβουλές φροντίδας για το εφηβικό δέρμα: 8 λάθη που πρέπει να αποφεύγονται

Νίκη Παπανικολάου
8 κοινά λάθη των εφήβων στην καθημερινή ρουτίνα περιποίησης του προσώπου τους
Bigstock

Η εφηβεία είναι μια περίοδος σημαντικών αλλαγών, συμπεριλαμβανομένων των ορμονικών που συχνά οδηγούν σε διάφορα δερματικά προβλήματα.

Σε αυτό το στάδιο της ζωής των εφήβων είναι σημαντικό να καθιερώσουν μια σωστή ρουτίνα περιποίησης του δέρματος.

Skincare για έφηβες: Πώς θα φροντίσουν τον εαυτό τους μέσα και έξω

Ωστόσο, ορισμένοι έφηβοι κάνουν ακούσια λάθη που θα μπορούσαν να επιδεινώσουν την ακμή, την ξηρότητα και να δημιουργήσουν νέα προβλήματα.

Περιποίηση προσώπου για έφηβες: 7 φυσικές συνταγές για σπιτικές μάσκες

Κοινά λάθη στη φροντίδα του δέρματος των εφήβων

ritides-stin-evifeia.jpg

Λάθος #1: Υπερβολικό πλύσιμο

Ορισμένοι έφηβοι πλένουν με ενθουσιασμό το πρόσωπό τους πιο συχνά από όσο χρειάζεται! «Ο υπερβολικός καθαρισμός μπορεί να είναι ερεθιστικός και να αφαιρέσει τα φυσικά έλαια που χρειάζεται το δέρμα για να παραμείνει υγιές και ενυδατωμένο», εξηγεί η δερματολόγος της North Sydney Dermatology & Laser, Δρ Shreya Andric.ωΗ ίδια προτείνει τον καθαρισμό όχι περισσότερο από δύο φορές την ημέρα, χρησιμοποιώντας μια μικρή ποσότητα προϊόντος σε μέγεθος κέρματος.

Λάθος #2: Παράλειψη ενυδατικής κρέμας

Οι έφηβοι με λιπαρό ή με τάση ακμής δέρμα συχνά κάνουν το κλασικό λάθος να μην χρησιμοποιούν ενυδατική κρέμα, όμως σύμφωνα με την Δρ Skin Therapist ,Isabella Loneragan «χωρίς ενυδατική κρέμα, το δέρμα μπορεί να γίνει ξηρό και ν΄αρχίσει να ξεφλουδίζει». Το δέρμα μπορεί επίσης να παράγει περισσότερη λιπαρότητα, επιδεινώνοντας ενδεχομένως την ακμή ή το σμήγμα.

Λάθος #3: Αποφυγή αντηλιακού

Μπορεί οι έφηβοι να μην ανησυχούν για την έκθεση στον ήλιο χωρίς αντηλιακό, αλλά η αλήθεια είναι πως αποτελεί μια από τις κύριες αιτίες πρόωρης γήρανσης και σοβαρών δερματικών παθήσεων. Οι ακτίνες UV από τον ήλιο μπορούν να προκαλέσουν μακροπρόθεσμη βλάβη στο δέρμα, συμπεριλαμβανομένων των ρυτίδων, των μαύρων κηλίδων και ασθενειών όπως ο καρκίνος του δέρματος.

Λάθος #4: Υπερβολική απολέπιση

Η απολέπιση αυξάνει τον κύκλο εργασιών των κυττάρων του δέρματος και αποκαλύπτει νεότερα κύτταρα του δέρματος από κάτω. Κι αυτό μπορεί να προκαλέσει άλλου είδους προβλήματα. Η υπερβολική απολέπιση, είναι πιθανό να οδηγήσει σε ξηρότητα, ευαισθησία, τσούξιμο, κάψιμο και ερυθρότητα. Συνιστάται η απολέπιση να γίνεται μία φορά την εβδομάδα με τα κατάλληλα προϊόντα.

lemoni-akmi-efiveia.jpg

Το δέρμα των εφήβων διαφέρει από των ενηλίκων

Λάθος #5: «Σκάσιμο» σπυριών

Ναι, είναι ενοχλητικά τα σπυριά με πύον, ωστόσο, το σπάσιμο μπορεί να οδηγήσει σε μόλυνση, φλεγμονή, να κάνει το σπυράκι να φαίνεται μεγαλύτερο και πιο κόκκινο ή να προκαλέσει ουλές και σκούρες κηλίδες. Στη χειρότερη περίπτωση, μπορεί ακόμη και δημιουργήσει περαιτέρω εξάρσεις όταν το περιεχόμενο του σπυριού εξαπλωθεί σε άλλα σημεία του προσώπου.

Λάθος #6: Χρήση λάθος προϊόντων

Το TikTok και άλλες πλατφόρμες μέσων κοινωνικής δικτύωσης προβάλουν δεκάδες προϊόντα περιποίησης δέρματος. Ωστόσο, οι έφηβοι θα πρέπει να εμπιστεύονται τον δερματολόγο τους και να μη χρησιμοποιούν προϊόντα που είναι απλά δημοφιλή στα social.

Συμβουλές προσωπικής υγιεινής για τους έφηβους

Λάθος #7: Ύπνος με μακιγιάζ

Πολλές έφηβες παραλείπουν το ντεμακιγιάζ όταν πάνε για ύπνο. Αν γίνεται συστηματικά, αυξάνονται οι πιθανότητες να ξυπνάνε με φραγμένους πόρους και ευαισθησία του δέρματος.

Λάθος #8: Κακή ενυδάτωση

Η ενυδάτωση είναι απαραίτητη για ένα υγιές δέρμα, αλλά πολλοί έφηβοι και ενήλικες δεν πίνουν αρκετό νερό. Η αφυδάτωση μπορεί να οδηγήσει σε θαμπό και ξηρό δέρμα, προκαλώντας κοινά δερματικά προβλήματα.

Με πληροφορίες από houseofwellness.com.au, blog.skinqure.in


© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved