Αποτελεσματικές θεραπείες στο σπίτι για την αντιμετώπιση της δυσκοιλιότητας στους εφήβους

Εάν το παιδί σας έχει ακανόνιστη κίνηση εντέρων τότε πάσχει από δυσκοιλιότητα.

Η δυσκοιλιότητα είναι ένα κοινό πρόβλημα που αντιμετωπίζουν πολλοί έφηβοι. Η δυσκοιλιότητα δεν είναι σοβαρή ασθένεια, ωστόσο αν δεν ελεγχθεί για μεγάλο χρονικό διάστημα, μπορεί να γίνει μια επιδεινούμενη ασθένεια του πεπτικού συστήματος και μπορεί να προκαλέσει μερικά δευτερεύοντα προβλήματα που σχετίζονται με την πέψη.

Τι είναι η δυσκοιλιότητα;

Η ύπαρξη δυσκοιλιότητας σημαίνει ακανόνιστες κινήσεις του εντέρου που μπορεί να εμφανιστούν μετά από κάθε τρεις μέρες ή περισσότερο.

Τι προκαλεί τη δυσκοιλιότητα στους έφηβους;

Υπάρχουν πολλοί λόγοι. Μερικές κοινές αιτίες μπορεί να είναι :

  • Ανθυγιεινή διατροφή με πρόχειρα φαγητά.
  • Ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο υποθυρεοειδισμός.
  • Εάν το παιδί σας ακολουθεί κάποια φαρμακευτική αγωγή τότε η δυσκοιλιότητα μπορεί να εμφανίζεται ως παρενέργεια των φαρμάκων.
  • Τα συμπτώματα της δυσκοιλιότητας στους εφήβους
  • Σκληρά κόπρανα που μπορεί να προκαλέσουν πόνο.
  • Σπάνιες κινήσεις του εντέρου.
  • Καμία κίνηση του εντέρου για περίπου δύο έως τρεις συνεχόμενες ημέρες.
  • Σε σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να εμφανιστεί πρήξιμο στην κοιλιακή χώρα.
  • Μια αίσθηση του στομάχου να είναι γεμάτο ακόμα και μετά την κίνηση του εντέρου.

Θεραπεία

Αλλαγή της διατροφής: Συμπεριλάβετε όσο το δυνατόν περισσότερες φυτικές ίνες στη διατροφή του εφήβου σας και βεβαιωθείτε ότι καταναλώνει αρκετά φρέσκα φρούτα και λαχανικά.

Σχέδιο διατροφής: Βεβαιωθείτε ότι ο έφηβός σας δεν παραλείπει γεύματα αλλά ούτε υπερκαταναλώνει. Ο έφηβος θα πρέπει να έχει ισορροπημένη διατροφή και να τρώει ε τακτά χρονικά διαστήματα. Προσπαθήστε συνηθίσει να παίρνει τέσσερα γεύματα την ημέρα: Πρωινό, μεσημεριανό, σνακ και δείπνο στην ώρα τους.

Τακτική άσκηση: Η σωματική δραστηριότητα συμβάλλει στην ενίσχυση του πυελικού εδάφους καθώς και των κοιλιακών μυών, ρυθμίζοντας έτσι την κίνηση του εντέρου. Το γυμναστήριο ή μια καθημερινή βόλτα με τα πόδια για περίπου μισή ώρα θα βοηθούσε.

Να πίνει αρκετά υγρά: Προσπαθήστε να πίνει 8-10 ποτήρια νερό κάθε μέρα. Μπορείτε να ζητήσετε από τον έφηβο να πιει φρέσκους χυμούς όπως πορτοκάλι ή ρόδι το πρωί. Να αποφεύγει τα αλκοολούχα ποτά και τα ποτά που περιέχουν καφεΐνη καθώς προκαλούν αφυδάτωση στο σώμα.

Σταθερό πρόγραμμα: Μια σταθερή ώρα για την τουαλέτα θα βοηθούσε να μειωθεί σταδιακά το πρόβλημα της ακανόνιστης κίνησης του εντέρου.

Φάρμακα: Μπορείτε επίσης να ζητήσετε από τον έφηβο να χρησιμοποιήσει καθαρτικά ή αν το πρόβλημα είναι σοβαρό μπορεί επίσης να χρησιμοποιήσει κλύσματα, αφού φυσικά συμβουλευτείτε τον οικογενειακό σας γιατρό.

Πηγή: MomJunction

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Newsbomb.gr

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved