Στο σουπερμάκετ με μωρό ή με νήπιο - 5+1 χρήσιμα tips

Τα ψώνια στο σούπερ μάρκετ με μικρά παιδιά είναι μία πρόκληση.

Στο σουπερμάκετ με μωρό ή με νήπιο - 5+1 χρήσιμα tips
Bigstock

Τα ψώνια στο σουπερμάκετ ήταν πάντα ένα θέμα αρκετά περίπλοκο με τα παιδιά. Με ένα νήπιο και ένα μωρό χρειάζεστε σίγουρα έναν οδηγό για να τα βγάλετε πέρα.

1. Παρκάρετε κοντά

Προσπαθήστε να παρκάρετε δίπλα στην είσοδο ή γενικότερα όσο πιο κοντά μπορείτε καθώς θα είναι πιο εύκολο για εσάς να μεταφέρετε τις σακούλες με τα ψώνια αλλά και να βάλετε τα παιδιά σας στα καθισματάκια τους.

Επιπλέον, έτσι μπορείτε να γυρίσετε το καρότσι στη θέση του ενώ είστε σε απόσταση αναπνοής από τα μικρά σας.

2. Αξιοποιήστε το καρότσι

Ενώ υπάρχουν πάντα εκείνοι που θα πουν ότι τα παιδιά πρέπει να περπατούν, εμείς θα φέρουμε αντίρρηση όσον αφορά στη συγκεκριμένη συνθήκη.

Εάν έχετε δύο παιδιά, ο βασικός κανόνας πρέπει να είναι ένα τουλάχιστον καρότσι, γιατί δύο παιδιά στο κατάστημα είναι πολύ πιο δύσκολο από ένα.

Ακολουθήστε τη γνωστή και ιστορική πολιτική φράση «διαίρει και βασίλευε»

Μάλιστα, ορισμένα καρότσια έχουν γάντζους για να κρεμάσετε τις σακούλες. Να διαβάζετε πάντα τις οδηγίες και να ασφαλίζετε το κάθισμα στο καρότσι.

3. Να είστε προετοιμασμένες

Μωρά και νήπια σημαίνει πως μια πρέπει να έχετε μία τσάντα γεμάτη με τα «απαραίτητα», τα οποία είναι πάνες , ενδεχομένως σνακ και μωρομάντηλα.

Φροντίστε επίσης να έχετε μαζί σας επαναχρησιμοποιούμενες τσάντες για τα ψώνια. Είναι πολύ πιο ανθεκτικές και συνήθως πιο ευρύχωρες από τις πλαστικές ή χάρτινες σακούλες και θα κάνουν τη ζωή σας πιο εύκολη.

4. Μη δωροδοκείτε

Αν και επιβραβεύετε τα παιδιά σας για την καλή συμπεριφορά, δεν πρέπει να παίρνουν μια λιχουδιά κάθε φορά που πηγαίνετε στο μανάβικο.

Το τάμπλετ δεν πρέπει να είναι δεκανίκι για να απασχολούνται τα παιδιά και να συμπεριφέρονται σωστά.

5. Ψωνίστε ηλεκτρονικά

Πλέον, δεκάδες καταστήματα προσφέρουν τη δυνατότητα να ψωνίζετε και να παραγγέλνετε τα ψώνια σας από το σπίτι και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να περάσετε από το κατάστημα να τα παραλάβετε ή να σας τα φέρουν στο σπίτι.

Με αυτόν τον τρόπο, δεν θα ξεμένετε από τίποτα και δεν χρειάζεται να κουβαλάτε βαριές σακούλες.

6. Μην το παρακάνετε

Υπάρχει ο κανόνας των 3 καταστημάτων.

Είτε πρόκειται για παντοπωλείο, την τράπεζα, το ταχυδρομείο κ.λπ. όταν επισκέπτεστε μαζί με τα παιδιά πάνω από τρία καταστήματα, όλοι αρχίζετε να νιώθετε λίγο κουρασμένοι.

Προσπαθήστε να βάλετε προτεραιότητες στις δουλειές σας, ώστε να μπορέσετε να κάνετε τα πιο σημαντικά πράγματα, για να μην καταλήξετε να τις εγκαταλείψετε.

Πηγή: anationofmoms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved