Κρατήστε πάνω σας το μωρό αμέσως μόλις γεννήσετε. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να θηλάσετε!

Νοσοκομεία, αξιωματούχοι υγείας αλλά και οργανισμοί υγείας, προσπαθούν όσο περισσότερο μπορούν να αυξήσουν τα ποσοστά μητρικού θηλασμού σε όλο τον κόσμο.

Κρατήστε πάνω σας το μωρό αμέσως μόλις γεννήσετε. Έχετε περισσότερες πιθανότητες να θηλάσετε!

Τελικά μία πρόσφατη έρευνα ήρθε για να ενισχύσει την προσπάθεια για μητρικό θηλασμό αφού σύμφωνα με αυτή το πιο απλό και το πιο φυσικό πράγμα, είναι αυτό που επιτυχάνει αποκλειστικό μητρικό θηλασμό και δεν είναι τίποτε περισσότερο από την πρώτη επαφή, εκτός μήτρας, του μωρού με τη μητέρα του, το γνωστό με τον όρο skin to skin.

Οι ερευνητές μελέτησαν τα ιατρικά αρχεία από 150 πρόωρες αλλά και τελειόμηνες γεννήσεις. Εξέτασαν κατά πόσο οι μητέρες είχαν skin to skin επαφή με το μωρό τους μετά τον τοκετό, την ηλικία της μητέρας, το αν είχαν σκοπό να θηλάσουν, με ποιο τρόπο γέννησαν, ακόμα και τον έλεγχο της γλυκόζης στο αίμα. Μάλιστα μέτρησαν και πόσες φορές τα μωρά ήπιαν προπαρασκευασμένο γάλα κατά την παραμονή τους στο νοσοκομείο.

Τα αποτελέσματα της έρευνας έδειξαν ότι το 53% των μωρών που είχαν skin to skin επαφή με την μητέρα τους, κατάφεραν να θηλάσουν με επιτυχία. Από το 72% των γυναικών που είχαν τη θέληση να θηλάσουν, μόνο το 23% τελικά τα κατάφερε. Μάλιστα αποφάνθηκαν ότι τον μεγάλο ρόλο σε αυτό έπαιξε η επαφή skin to skin, η ηλικία της μητέρας αλλά και ο τρόπος που έγινε ο τοκετός (φυσιολογικός).

Οι ερευνητές σημειώνουν ότι όσες μητέρες ήθελαν να θηλάσουν πραγματικά και τελικά τα κατάφεραν, ήταν και αυτές που στον τοκετό ζήτησαν να έχουν skin to skin επαφή με το μωρό τους και όπως λένε η επιθυμία τους να θηλάσουν συνδέεται και με το ότι θέλουν την επαφή αμέσως με την γέννηση του μωρού τους.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved