Μία δύσκολη ώρα…είναι αυτή του μπάνιου! Πώς να το αγαπήσει το παιδί μας;

Μπορεί για εμάς τους μεγάλους η ώρα του μπάνιου να είναι από τις ωραιότερες και ξεκούραστες στιγμές της ημέρας, το ίδιο όμως δεν συμβαίνει με τα παιδιά!

Μία δύσκολη ώρα…είναι αυτή του μπάνιου! Πώς να το αγαπήσει το παιδί μας;

Υπάρχουν βέβαια περιπτώσεις παιδιών που το λατρεύουν αλλά τα περισσότερα μάλλον το απεχθάνονται, αφού φοβούνται το νερό.

Εμείς θα σας δώσουμε κάποιες χρήσιμες συμβουλές για να αγαπήσει το αγγελούδι σας το μπάνιο και να γίνει η αγαπημένη του συνήθεια.

• Δημιουργήστε μία ευχάριστη ατμόσφαιρα, κάνοντας το μπάνιο του διασκεδαστικό. Βάλτε μέσα στην μπανιέρα παιχνίδια τα οποία θα του τραβήξουν την προσοχή!
• Επηρεάστε το απρόθυμο παιδί σας, δίνοντάς του εσείς το καλό παράδειγμα. Με αυτόν τον τρόπο θα του δείξετε πόσο διασκεδαστικό είναι. Μπορείτε να του πείτε να έρθει την ώρα που κάνετε μπάνιο , αλλά σε καμία περίπτωση δεν θα πρέπει να το πιέσετε να έρθει μέσα στην μπανιέρα μαζί σας. Έχετε μαζί σας και τα αγαπημένα παιχνίδια του.
• Όταν είστε μέσα στο μπάνιο μπορείτε να του δώσετε ένα σφουγγάρι για να κάνει κι αυτό με την σειρά τις ίδιες κινήσεις που κάνετε κι εσείς!
• Καλό είναι να σας βλέπει να τραγουδάτε ενώ κάνετε μπάνιο έτσι ώστε να διαπιστώσει ότι πρόκειται για κάτι πολύ καλό.
• Τους καλοκαιρινούς μήνες μπορείτε να το αφήσετε να βρέχεται με το λάστιχο έτσι ώστε να το δει σαν παιχνίδι και να αγαπήσει το νερό.
• Να χρησιμοποιείτε πάντα παιδικά αφρόλουτρα που μυρίζουν ωραία. Μην ξεχνάτε ότι τα παιδιά αρέσκονται στις ωραίες μυρωδιές.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved