Τι πρέπει να προσέξουν τα ζευγάρια όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδί

Πώς η σχέση τους θα παραμείνει δυνατή ενώ προσπαθούν να αποκτήσουν παιδί.

Τι πρέπει να προσέξουν τα ζευγάρια όταν αποφασίσουν να κάνουν παιδί
Bigstock

Η προσπάθεια απόκτησης παιδιού συχνά επηρεάζει τη σχέση των περισσότερων ζευγαριών. Δημιουργούνται τριβές που στις περισσότερες περιπτώσεις οφείλονται στο άγχος.

«Σε κάποιες περιπτώσεις, το άγχος μπορεί να επηρεάσει σημαντικά στην καθημερινότητα. Στις προσπάθειες για σύλληψη τα συναισθήματα είναι έντονα και αυτό έχει επίπτωση στη σχέση», ανέφερε η ψυχολόγος, Αγγελική Καβαλλιεράτου, μιλώντας στην εκπομπή «Ελένη».

Πώς να δημιουργήσετε μια δυνατή και ευτυχισμένη οικογένεια

Όπως είπε, όταν βιώνουμε έντονα συναισθήματα το σώμα μας αντιδρά.

Γι΄αυτό και συμβουλεύει τα ζευγάρια τα ακόλουθα:

«Δώστε χώρο και εκφραστείτε. Αφιερώστε χρόνο στον εαυτό σας, είναι σημαντικό να μην ξεχνάτε τις δίκες σας ανάγκες. Περάστε κοινό χρόνο με τον σύντροφό σας ως ζευγάρι. Εστιάστε στα συναισθήματά σας, εντοπίστε τι σας δυσκολεύει περισσότερο. Εκφράστε στον σύντροφό σας ό,τι χρειάζεστε και συζητήστε πώς μπορεί να είναι δίπλα σας».

Τι μπορεί να κάνει το ζευγάρι για να έρθει πιο κοντά;

Χρόνος μαζί

H προετοιμασία του δείπνου ή η παρακολούθηση μιας ταινίας στον καναπέ είναι μια καλή αφορμή για να μιλήσει ο καθένας για τη μέρα του, ήρεμα και χαλαρά. Βασική προϋπόθεση, να κλείσουν και οι δύο τα κινητά.

Ερωτική επαφή

Δεν μπορεί το ζευγάρι να κάνει σεξ αυστηρά μόνο τις γόνιμες ημέρες. Πρέπει να χαλαρώσει και να απολαύσει την ερωτική επαφή, ξεχνώντας όσο αυτό είναι εφικτό, ότι νυν υπέρ πάντων ο... σκοπός.

Όρια

Συχνά το ζευγάρι που θέλει να αποκτήσει παιδί νιώθει υποχρεωμένο να κάνει ορισμένα πράγματα χωρίς να παρεκκλίνει απ΄αυτά. Είναι σημαντικό λοιπόν τόσο η γυναίκα όσο και ο άνδρας να θέτουν τα όρια τους και να μιλούν γι΄αυτά όταν νιώθουν ότι τα ξεπερνούν.

Η φροντίδα εαυτού μας αυτή τη στιγμή μοιάζει απίθανη, αλλά είναι απαραίτητη

Αυτοφροντίδα

Όταν το ζευγάρι είναι καλά μεταξύ του, είναι προς όφελος και των δύο. Επομένως οι προσωπικές του ανάγκες δεν μπαίνουν στο περιθώριο επειδή προσπαθεί να συλλάβει.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved