Φτιάξτε μαγική άμμο (kinetic sand) με corn flour, κακάο και νερό - Δεν κολλάει στα χέρια

Αισθητηριακό καλοκαιρινό παιχνίδι για τα παιδιά που μένουν στο σπίτι.

Μαργαρίτα Νικολάου
Φτιάξτε μαγική άμμο (kinetic sand) με corn flour, κακάο και νερό - Δεν κολλάει στα χέρια
Bigstock

Ο καιρός δεν ενδείκνυται για βόλτες. Βλέπετε ο υδράργυρος έχει «χτυπήσει» κόκκινο και δεν υπάρχει λόγος να βγείτε έξω αν δεν υπάρχει λόγος. Για να απασχολήσετε τα παιδιά σας, σας έχουμε τη λύση. Ένα υπέροχο καλοκαιρινό αισθητηριακό παιχνίδι που θα διασκεδάσει τα παιδιά σας.

10 αισθητηριακά παιχνίδια για μωρά που βοηθούν στην ανάπτυξή τους (vid)

Οι καλοκαιρινές διακοπές μπορεί να μοιάζουν δύσκολες για τους γονείς που είχαν συνηθίσει τα παιδιά τους να πηγαίνουν στο σχολείο. Αν θέλετε να τα κρατήσετε απασχολημένα τις μέρες του καλοκαιριού μπορείτε να δοκιμάσετε την παρακάτω δραστηριότητα.

Οι καλοκαιρινές αισθητηριακές δραστηριότητες είναι η καλύτερες και αυτό γιατί δίνουν τη δυνατότητα στα παιδιά να παίζουν με νερό και με υλικά που λερώνουν, δίχως να ανησυχούν για την ακαταστασία. Μια από αυτές τις δραστηριότητες είναι και αυτή που σας προτείνουμε παρακάτω. Μαγική άμμος ή αλλιώς κινητική άμμος (kinetic sand) που δεν κολλάει στα χέρια και που θα τη φτιάξετε με τρία υλικά που έχετε στο σπίτι.

Υλικά:

  • 1 κούπα νερό
  • 2 κούπες corn flour
  • 1 μεγάλο μπολ
  • κακάο (ή γαλλικό καφέ)

Πώς θα φτιάξετε τη μαγική άμμο:

Σε ένα μπολ βάλτε τα υλικά και ανακατέψτε τα. Αφήστε τα παιδιά σας να βάλουν ό,τι παιχνίδια θέλουν μέσα και αφήστε τα να παίξουν με τις ώρες.

https://www.instagram.com/reel/C7RD05dCChk/

Γιατί είναι σημαντικό το αισθητηριακό παιχνίδι;

Υποστηρίζει τη γνωστική ανάπτυξη

Το αισθητηριακό παιχνίδι βοηθά στην ανάπτυξη του εγκεφάλου των μωρών και των νηπίων!

Βελτιώνει τις κινητικές δεξιότητες

Το αισθητηριακό παιχνίδι βοηθά στην εξάσκηση της λεπτής ή αδρής κινητικότητας. Το παιδί θα πιάσει την άμμο, θα την παρατηρήσει να γλιστρά από τα χέρια του την ίδια στιγμή που πιστεύει ότι την κρατά σφιχτά στα χέρια του.

Sensory Play: Πώς ωφελούνται τα παιδιά από το παιχνίδι

Ενθαρρύνει την εξερεύνηση και την περιέργεια

Παρέχοντας πλούσιες αισθητηριακές εμπειρίες για το μικρό παιδί σας, το βοηθάτε να ανακαλύψει τον κόσμο γύρω του. Όταν έχουν την ευκαιρία να εξερευνήσουν νέες αισθητηριακές εμπειρίες, η περιέργεια και η φυσική τους ώθηση για πειράματα και επίλυση προβλημάτων είναι βέβαιο ότι θα κυριαρχήσουν.

Ενισχύει τη μάθηση και τη μνήμη

Τα αισθητηριακά παιχνίδια συνδυάζουν το αισθητηριακό παιχνίδι με τις μαθησιακές δραστηριότητες κάνοντας τη μάθηση πιο εύκολη και πιο διασκεδαστική για τα παιδιά.

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved