Παιδικές ωτοασπίδες για κολύμπι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε

Το κολύμπι και οι βουτιές μπορούν να οδηγήσουν σε λοιμώξεις του αυτιού, όπως η εξωτερική ωτίτιδα και οι λοιμώξεις του μέσου ωτός.

Παιδικές ωτοασπίδες για κολύμπι: Όλα όσα πρέπει να ξέρετε
Bigstock

Το κολύμπι στη θάλασσα, εκτός από τα άπειρα καλά που προσφέρει, μπορεί να οδηγήσει σε διάφορους τύπους λοιμώξεων του αυτιού, συμπεριλαμβανομένης της εξωτερικής ωτίτιδας αλλά και σε λοιμώξεις του μέσου ωτός, με φλεγμονή στο μέσο αυτί και παρουσία υγρού, έως και φλεγμονές του λαβύρινθου (εσωτερικό του αυτιού).

Γιατί συνιστώνται ωτοασπίδες στα παιδιά

Το «αυτί του κολυμβητή» είναι αρκετά επώδυνο για τα παιδιά. Οι ωτοασπίδες αποτελούν μια «ασπίδα» για την αποφυγή αυτής της κατάστασης ή γενικότερα απέναντι στις λοιμώξεις του μέσου ωτός (μέση ωτίτιδα).

Σε μια πισίνα για παράδειγμα, οι ωτοασπίδες δεν είναι συνήθως απαραίτητες για τα περισσότερα παιδιά, με μια εξαίρεση: Τα παιδιά, που λατρεύουν τις βουτιές στο βαθύτερο σημείο της μπορεί να αυξήσει την πίεση στα αυτιά και να εισέλθει το νερό μέσα.

Προστατεύστε τα αυτιά των παιδιών σας από τους επιβλαβείς θορύβους και τη δυνατή με ωτοασπίδες

Είδη ωτοασπίδων

Υπάρχουν διάφοροι τύποι ωτοασπίδων διαθέσιμοι στην αγορά. Οι πιο συνηθισμένες περιλαμβάνουν τις ωτοασπίδες μιας χρήσης από αφρό, τις επαναχρησιμοποιούμενες από σιλικόνη και τις ωτοασπίδες που κατασκευάζονται κατά παραγγελία για τέλεια εφαρμογή στα αυτιά του παιδιού σας. Οι ωτοασπίδες από σιλικόνη συνήθως προσφέρουν καλύτερη προστασία από το νερό και είναι πιο ανθεκτικές, ενώ οι ωτοασπίδες μιας χρήσης είναι πιο βολικές για περιστασιακή χρήση.

Παράλληλα, οι ωτοασπίδες πρέπει να φοριούνται σωστά. Βεβαιωθείτε ότι είναι καλά τοποθετημένες στα αυτιά του παιδιού πριν μπείτε στο νερό. Είναι σημαντικό να ακολουθείτε τις οδηγίες του κατασκευαστή για την τοποθέτηση και την αφαίρεση των ωτοασπίδων για να αποφύγετε τον ερεθισμό του αυτιού.

Βουλωμένα αυτιά από νερό: Πώς να το βγάλετε

Ωτοασπίδες θαλάσσης

Οι ωτοασπίδες θαλάσσης έχουν σχεδιαστεί για να προστατεύουν τα αυτιά από το νερό και να αποτρέπουν τη μόλυνση καθώς είναι κατασκευασμένες από ένα μαλακό και εύκαμπτο υλικό που εφαρμόζει στα αυτιά των παιδιών. Το υλικό αυτό σφραγίζει κατά κάποιο τρόπο το αυτί και κρατά έξω από τον ακουστικό πόρο το νερό.

Οι ωτοασπίδες που κυκλοφορούν χωρίς ιατρική συνταγή συνήθως δεν πλένονται, επομένως δεν είναι εξαιρετικά υγιεινές. Λόγω της συσσώρευσης κεριού και υπολειμμάτων, καλό θα ήταν να τα αλλάζετε μετά από μία- δύο χρήσεις.

Snacks παραλίας για τα παιδιά -Τι μπορείτε να πάρετε μαζί σας στη θάλασσα

Συμβουλές για την πρόληψη λοιμώξεων

1. Στεγνώστε τα αυτιά μετά το κολύμπι

Χρησιμοποιήστε μια πετσέτα για να σκουπίσετε τα εξωτερικά μέρη του αυτιού και γείρετε το κεφάλι του παιδιού προς τα πλάγια για να απομακρύνετε τυχόν νερό που μπορεί να έχει εισέλθει.

2. Αποφύγετε το βρώμικο νερό

Κολυμπήστε με την οικογένειά σας σε καθαρές θάλασσες ή πισίνες για να μειώσετε τον κίνδυνο μόλυνσης.

3. Χρησιμοποιήστε προληπτικές σταγόνες

Υπάρχουν ειδικές σταγόνες για τα αυτιά που μπορείτε να βάλετε στα αυτιά του παιδιού σας πριν και μετά το κολύμπι για να προλάβετε τις λοιμώξεις .

Με πληροφορίες από: healthyhearing.com

DPG Network
© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved