Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο: 10 tips

Μαργαρίτα Νικολάου
Bigstock

10 tips ύπνου για να κοιμάται το παιδί σας στην ώρα του.

Το να βάλετε το παιδί σας για ύπνο μπορεί να αποδειχθεί κάτι αρκετά δύσκολο. Ορίστε 10 tips για να κοιμίσετε ένα νήπιο.

Ο ύπνος είναι σημαντικός για τη διατήρηση της καλής υγείας και αξίζει να γνωρίζετε ότι τα προβλήματα ύπνου δεν είναι μόνο προβλήματα που έρχονται με την ενηλικίωση. Τα παιδιά μπορεί να έχουν πρόβλημα με τον ύπνο και όταν δεν μπορούν να κοιμηθούν εκείνα δεν μπορείτε να κοιμηθείτε και εσείς.

Η σημασία του ύπνου για τα παιδιά: Πόσες ώρες πρέπει να κοιμούνται όταν πηγαίνουν σχολείο

Μην ανησυχείτε όμως, υπάρχουν τρόποι για να βάλετε το παιδί σας για ύπνο. Δοκιμάστε αυτά τα 10 tips.

Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα ύπνου

Τα παιδιά που πηγαίνουν σχολείο χρειάζονται 9-11 ώρες ύπνο σύμφωνα με το National Sleep Foundation.Γι' αυτό και είναι σημαντικό οι γονείς να συνεργάζονται με τα παιδιά τους, ορίζοντας μια ώρα ύπνου που θα επιτρέπει στα παιδιά να κοιμούνται όσο πρέπει και να ξυπνούν στην ώρα τους την επόμενη μέρα.

Ορίστε μια συγκεκριμένη ώρα αφύπνισης

Ορίστε μια ώρα αφύπνισης με βάση το πόσο ύπνο χρειάζεται το παιδί σας και την ώρα που πηγαίνει για ύπνο. Να θυμάστε ότι θα πρέπει να είστε συνεπείς με το πρόγραμμα ύπνου. Το να επιτρέπετε στο παιδί σας να κοιμάται αργότερα τα Σαββατοκύριακα είναι γενναιόδωρο, αλλά μπορεί να σας γυρίσει μπούμερανγκ μακροπρόθεσμα.

Πως να κοιμήσετε ένα μωρό που κλαίει σε 5 λεπτά; Η επιστήμη έχει την απάντηση

Δημιουργήστε μια ρουτίνα ύπνου

Οι ρουτίνες είναι σημαντικές για τα βρέφη, τα νήπια και τα μεγαλύτερα παιδιά. Οι ειδικοί προτείνουν μετά το βραδινό τα παιδιά να παίζουν, να κάνουν μπάνιο, να πλένουν δόντια, να διαβάζουν μια ιστορία και να κοιμούνται.

Δημιουργήστε μια χαλαρωτική ρουτίνα που θα βοηθά το παιδί σας να κοιμάται με ηρεμία.

Απενεργοποιήστε τις οθόνες τουλάχιστον 2 ώρες πριν τον ύπνο

Η μελατονίνη είναι ένα σημαντική τόσο για τον ύπνο όσο και για την αφύπνηση. Όταν τα επίπεδα μελατονίνης είναι στα υψηλότερα επίπεδα, οι περισσότεροι άνθρωποι νυστάζουν και είναι έτοιμοι για ύπνο.

Έρευνα από το 2011 διαπίστωσε ότι το μπλε φως από μια οθόνη τηλεόρασης, τηλεφώνου ή οθόνη υπολογιστή μπορεί να παρεμβαίνει στην παραγωγή της ορμόνης μελατονίνης.

Μάθετε περισσότερα για αυτό το θέμα εδώ.

Το παιδί μου υπνοβατεί

Μειώστε το στρες πριν τον ύπνο

Μια άλλη ορμόνη που παίζει ρόλο στον ύπνο είναι η κορτιζόλη, γνωστή και ως «ορμόνη του στρες». Όταν τα επίπεδα κορτιζόλης είναι υψηλά δεν επιτρέπουν στο παιδί να κοιμηθεί.

Δημιουργήστε ένα περιβάλλον που προκαλεί ύπνο

Μαλακά σεντόνια, χουχουλιάρικα παπλώματα, απαλά μαξιλάρια και σχετική ησυχία μπορούν να βοηθήσουν το παιδί σας να αποκοιμηθεί πιο εύκολα.

Διατηρήστε μια σταθερή θερμοκρασία στο υπνοδωμάτιο

Ντύνετε το παιδί σας με βαμβακερές πιτζάμες και διατηρείστε τη θερμοκρασία της κρεβατοκάμαρας γύρω στους 18,3 έως 21,1°C τη νύχτα.

Βοηθήστε να μετριαστούν οι νυχτερινές φοβίες

Τα φαντάσματα, ο μπαμπούλας και άλλα τρομακτικά πλάσματα μπορεί στην πραγματικότητα να μην περιφέρονται τη νύχτα, αλλά αντί να απορρίπτετε τους φόβους τους μιλήστε για αυτούς.

Μερικά χρήσιμα tips για τις παιδικές φοβίες, μπορείτε να βρείτε εδώ.

Γιατί τα παιδιά πρέπει να πίνουν ένα ποτήρι γάλα πριν τον ύπνο

Μειώστε την εστίαση στον ύπνο

Τα παιδιά που δυσκολεύονται να κοιμηθούν μπορεί να απασχολούν το μυαλό τους με αυτό. Βοηθήστε τα να εστιάσουν στη χαλάρωση παρά στον ύπνο. Τι μπορείτε να κάνετε; Μάθετε τεχνικές αναπνοών και χαλάρωσης. Δείτε εδώ μερικούς τρόπους που μπορείτε να διδάξετε στα παιδιά σας να ηρεμούν μόνα τους

Να είστε σε επιφυλακή για διαταραχές ύπνου

Μερικές φορές, τα καλύτερα tips μπορεί να μη φέρουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Εάν το παιδί σας δυσκολεύεται να κοιμηθεί, έχει επίμονους εφιάλτες, ροχαλίζει ή αναπνέει από το στόμα του, μπορεί να έχει διαταραχή ύπνου.

Πάντα να μιλάτε με τον παιδίατρό σας εάν έχετε οποιεσδήποτε ανησυχίες σχετικά με τις συνήθειες ύπνου του παιδιού σας. Μπορεί να συστήσει έναν σύμβουλο ύπνου ή να σας προτείνει κάτι διαφορετικό από όλα τα παραπάνω.

με πληροφορίες από το healthline.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved