5 συμβουλές για να δημιουργήσετε την τέλεια ρουτίνα ύπνου για τα παιδιά

Πώς μπορείς να βοηθήσεις το παιδί σου να κοιμάται στην ώρα του.

Μαργαρίτα Νικολάου
5 συμβουλές για να δημιουργήσετε την τέλεια ρουτίνα ύπνου για τα παιδιά
Bigstock

Όλοι οι γονείς γνωρίζουν ότι η ευημερία του σπιτιού και η ησυχία είναι καλύτερη όταν τα παιδιά κοιμούνται καλά. Μόνο όταν το παιδί έχει ένα ήρεμο και ξεκούραστο ύπνο η ζωή των γονιών γίνεται λίιιγο ευκολότερη για όλους στο σπίτι.

Η σημασία του ύπνου για τα παιδιά

Όταν τα παιδιά είναι ξεκούραστα, έχουν λιγότερα ξεσπάσματα, ακολουθούν καλύτερα τους κανόνες του σπιτιού και γενικότερα έχουν καλύτερη συμπεριφορά. Φυσικά, το να θέλετε τα παιδιά να κοιμούνται καλά δεν σημαίνει ότι αυτό θα συμβεί κιόλας. Για πολλούς γονείς, η ώρα του ύπνου είναι μια μάχη.

Τα παιδιά όσο κουρασμένα και αν είναι, το βράδυ δείχνουν να έχουν περισσότερη ενέργεια ή γκρίνια, κάνοντας την ώρα του ύπνου δύσκολη υπόθεση.

Ακολουθούν μερικές από τις καλύτερες συμβουλές για να δημιουργήσετε την τέλεια ρουτίνα ύπνου για τα παιδιά.

«Γιατί το παιδί μου ξυπνάει πάντα τόσο νωρίς;» Τι μπορείτε να κάνετε για αυτό

1. Ορίστε ώρα ύπνου και ώρα αφύπνισης

Ο καθορισμός μιας ώρας τόσο για τον ύπνο όσο και για το ξύπνημα είναι πιο σημαντικός από ό,τι πολλοί γονείς συνειδητοποιούν. Τα παιδιά χρειάζονται συνήθως μεταξύ 9 και 14 ωρών ύπνου, ανάλογα με την ηλικία τους. Γι΄αυτό ορίστε μια ώρα ύπνου και αφύπνισης που θα επιτρέπει στα παιδιά σας να κοιμούνται όσο πρέπει. Δεδομένου ότι τα παιδιά συνηθίζουν σε αυτό το πρόγραμμα, προσπαθήστε να το διατηρείτε σταθερό ακόμη και τα Σαββατοκύριακα.

Add a subheading - 1

2. Δώστε τους κάτι ζεστό

Για να ενθαρρύνετε τον ήρεμο και εύκολο ύπνο δώστε στα παιδιά σας ένα ποτήρι ζεστό γάλα ή ένα φλιτζάνι ζεστό χαμομήλι. Και τα δύο μπορούν να βοηθήσουν πριν τον ύπνο. Όσο τα παιδιά σας απολαμβάνουν το ζεστό τους ρόφημα, διαβάστε τους ένα παραμύθι.

3. Κλείστε τις οθόνες λίγες ώρες πριν από τον ύπνο

Περίπου δύο ώρες πριν από τον ύπνο, απομακρυνθείτε (εσείς και τα παιδιά σας) από τις οθόνες. Είναι γνωστό πια ότι το μπλε φως μπορεί να επηρεάσει τον ύπνο. Αντ' αυτού, χρησιμοποιήστε αυτόν τον χρόνο για να κάνουν μπάνιο τα παιδιά σας, να φορέσουν τις πιτζάμες τους και να διαβάσουν (ή τους διαβάσετε) κάποιο βιβλίο.

xespasmata-tantrums-tin-ora-tou-ypnou.jpg

4. Δημιουργήστε ένα άνετο περιβάλλον ύπνου

Κάντε τα δωμάτια των παιδιών σας πραγματικά άνετα για να εξασφαλίσετε ότι θα κοιμούνται καλά. Άνετα μαξιλάρια, μαλακά σεντόνια, ζεστή κουβέρτα είναι μερικά από αυτά που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε. Επίσης να θυμάστε: θα πρέπει να διατηρείτε το δωμάτιο δροσερό (18-23 βαθμούς Κελσίου) καθώς μπορεί να βοηθήσει τα παιδιά να κοιμηθούν καλύτερα.

5. Μην τα πιέζετε

Το να προσπαθείτε να πιέσετε τα παιδιά σας να πέσουν για ύπνο «Μπρος, ώρα για ύπνο» μπορεί να τα αγχώσει. Αντί να εστιάζετε τόσο πολύ στον ύπνο, προσπαθήστε να αλλάξετε στάση. Μιλήστε τους για τη χαλάρωση και τη σπουδαιότητα του ύπνου. Ενημερώστε τα ότι δεν πειράζει αν δεν κοιμηθούν αμέσως, αλλά πρέπει να ξαπλώσουν στο κρεβάτι και να προσπαθήσουν να παραμείνουν ήρεμα.

Πώς να βάλετε το παιδί σας για ύπνο: 10 tips

ελεύθερη μετάφραση: moms.com

© 2012-2024 Mothersblog.gr - All rights reserved